הסתיידות בגיד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

26/08/2008 | 10:53 | מאת: יצחק רפפורט

אישתי סובלת זה 3 שנים מכאסים עזים בכתף ומוגבלות בתנועה לאחר שעברה פיזיוטרפיה לתקופה ממושכת בהמלצת אורטופד מומחה שלא עזרו, נמצא שיש לה הסתיידות בגודל של 12 מ"מ בגיד הסופרספינטוס. היא קיבלה זריקת סטרואידים הראשונה עזרה, אמנם לאחר שלאחר מספר חודשים הכאסים חזרו, הזריקה השניה לא עזרה. מהו טיפול המוצע? מהו רמת הסיכון וההצלחה? ומהו זמן החלמה? תודה מראש

יצחק שלום. לפי תאורך הטיפול השמרני לא עזר ולכן הטיפול בכאבים בכתף על רקע של הסתיידות בגיד הסופראספינטוס יהיה ע"י ניתוח בגישה ארטרוסקופית. סיכוי ההצלחה הוא כ85% וזמן ההחלמה הוא בין 4-6 חודשים. דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק