בדיקת אולטראסאונד ופריקות כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/01/2010 | 22:43 | מאת: דן

שלום רב, עשיתי בדיקת אולטראסאונד לאחר שכבר תקופה מסוימת אני סובל מכאבים בכתף שמאל. תוצאות הבדיקה שחרגו מהנורמה הינן: SUBSCAULARIS - בעובי ובצורה תקינה, אין עדות לקרע. באספקט הקרניאלי באזור של MJT ומתחת לליגמנט קורקו-אקרוניאלי הודגמו מספר מוקדים היפראקוגניים - הסתיידויות עדינות? BURSA SD-SA- מעט נוזל יתר. אני מאובחן כבע גמישות יתר בכתפיים, ולא אובחנתי או סבלתי מפריקות כתף בעברי. האם התוצאות האלו יכולות להעיד על כך שהיו לי פריקות בלי ידיעתי? האם גמישות יתר יכולה לגרום לכך שפריקה ראשונה לא תהיה טראומטית? תודה רבה מראש, דן

מצב של גמישות יתר יכול לגרום לפריקת כתף ללא טראומה משמעותית. בדיקת US היא לא בדיקת בחירה לברור פריקות כתף

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק