שבר בעצם הבריח - לילד בן שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

31/12/2009 | 13:37 | מאת: מאיה

דר' רוזנברג שלום, ביום א' האחרון, בני בן השנה ועשרה חודשים נפל ושבר את עצם הבריח בכתף ימין. לפי הצילום: "שבר בקלביקולה האמצעית עם חפיפה של הפרגמנטים". בימים הראשונים, התקשה לבצע תנועות עם הכתף, אולם כיום, מבצע כמעט כל פעולה ובמהלך היום אינו מתלונן על כאב. בלילה - כנראה שכואב לו יותר. הוא מתעורר, בוכה ומתקשה להירדם בשנית. רציתי לשאול מס' שאלות: 1. תוך כמה זמן העצם עתידה להתאחות? 2. האם אי קיבוע של הכתף עלול לגרום לאיזשהו נזק? 3. האם מלבד להמתין בסבלנות ולתת אקמול במקרה של כאבים, יש מה לעשות? תודה ויום מקסים מאיה

בד"כ שברים בעצם הריח אצל תינוקות מתחברים יחסית מהר.אך מכייון שמדובר בתינוק את חייבת לקחת אותו לבדיקה ע"י אורטופד ילדים בהקדם האפשרי

03/01/2010 | 13:03 | מאת: מאיה

דר' רוזנברג שלום, תודה על תשובתך. הייתי אתו הבוקר אצל אורטופד אשר ראה את הצילום ובדק את הילד. כיום, שבוע לאחר הפציעה, הילד חזר לתפקד עם יד ימין כמעט באופן מלא. האורטופד אמר שהשבר יתחב תוך 3-4 שכועות ושאפילו אין צורך בצילום נוסף. שוב, המון תודה מאיה

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק