עכשיו באמצע הלילה הכתף יצאה או משהו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

31/12/2009 | 04:45 | מאת: אנונימי

שאלתי: ע"פ הנתונים האם זה נשמע לך שמדובר בפריקה/תת פריקה או בגיד משוגע או מה שלא יהיה... לפני שנה נפלתי על הכתף, כאב מאוד ועבר. מאז היו 4 אירועים שבהם הרגשתי שהכתף יצאה מהמקום (תוך כדי תנועת יד למעלה או אחורה או שניהם [כדורסל]). בכל המקרים העלתי את היד למעלה עוד ו'זה' חזר למקום ונרגע. בבירור עם אורטופד יום אחרי האירוע הראשון הוא לא חשב שזו היתה פריקה, אחרת הכתף היתה נפוחה והיו לי כאבים חזקים מאוד. באולטרסאונד לא התגלה שום דבר. ושמתי לב למשהו - שזה קורה בתקופות שאני מתאמן במכון כושר. אני מתאמן חודש, "פורק", עוזב את המכון לחודשיים והכתף אז נרגעת. חוזר להתאמן ואז כעבור שבועיים או יותר זה קורה. ואני מתאמן באופן נכון. כאילו שהעבודה במכון מותחת לאט לאט משהו ואז קל יותר לכתף לצאת. יש לציין, שבשעת 'פריקה' אני מרגיש ש"משהו לא במקום" אבל אין יותר מדי כאב, אלא רק הרגשה שמשהו לא במקום. יש לי תור למרפאת כתף עוד הרבה זמן ובינתיים רציתי לדעת מה רוב הסיכויים שזה. תודה מראש, אנונימי.

לפי תאורך זה בהחלט יכול להיות פריקת כתף. אם זה חוזר על עצמו יש צורך לברר את הסיבה. לשם כך יש צורך בבדיקה גופנית וגם בבדיקת MRI ARTHROGRAM.עם התוצאות ניתן לתכנן את המשך הטיפול

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק