כאב זרוע+כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/12/2009 | 10:16 | מאת: יעל

כתוצאה מתנועה סיבובית מאסיבית וחזקה של יד שמאל, החלו כאבים בתנועות מסוימות כמו סיבוביות, לחץ על כף היד או כשאני ישנה על צד שמאל.מאחר ולא היה שיפור במשך שחודשיים פניתי לאורטופד,על סמך הסימפטומים שהצגתי קבע שזו דלקת, נתן מרשם כדורים ARCOXIA למשך 10 ימים, מיפוי עצמות, פיזיותרפיה. את הכדורים לא לקחתי. ממצאי המיפוי תקינים. וקבלתי 7 טיפולים פיזיותרפיה, במהלכם היה שיפור קל מיד לאחר הטיפול שהתבטא בתנועות, לכן לקחתי גם 2 טיפולים בכירופרקטיקה. אולם מאז חלה החרפה משמעותית מאוד בכאבים גם בעוצמתם וגם בהתפשטותם לכיוון הכתף, אני מתעוררת מכאבים. אולם באופן רגעי בלבד. הקושי הבלתי נסבל בעיקר בלהתלבש. חום מקל על הכאב והתנועה.חזרתי אליו שוב, הוא רצה שאקח זריקת סטראואידים וסרבתי,והעדפתי לקחת את הכדורים, בינתיים אני לא רואה שיפור. 1. האם נכון להגדיר את הבעיה ולתת כדורים ללא בדיקה מתאימה? 2. איזה בדיקות מתאימות יש לבצע? 3. מה אתם ממליצים לעשות? 4. והאם ידועים לכם פתרונות טבעיים ללא תרופות וזריקות? 5. זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בתופעה שנותנים לי כדורים ללא בדיקה שמאמתת את ההאבחנה, מה דעתכם על כך? בתודה . יעל

ראשית צריך למקם במדויק את מקור הכאב וזה תפקידו של הרופא המטפל שלך, אם את לא מרוצה מהבדיקה שעברת את יכולה להתיעץ עם רופא נוסף, עדיף אורטופד שעוסק בבעיות כתף. לאחר מיקום מקור הבעיה יש לעשות בדיקות המאמתות את החשד. במקרה ומדובר בכאב ממקור הכתף צריך לעשות צלום רנטגן ובדיקת אוךטראסאונד של הכתף. אם קבלת התוצאות ניתן יהיה לשאר במידה רבה של סבירות מהי האבחנה ואז לטפל בהתאם.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק