בעיה בשכם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

29/11/2009 | 19:32 | מאת: רועי

שלום רב, אני בן 21 רציתי לספר על הבעיה בשכם בצד ימין שיש לי כבר מספר שנים(בסביבות 4 שנים) ולדעת מהוא המשוב שלך על זה ואם יש הצעות מסוימות. הבעיה התחילה אחרי שעשיתי איזה תרגיל משקולות מסוים בחדר כושר אשר במקביל שיחקתי טניס,כנראה השילוב בין שניהם היה מאמץ מוגזם. התרגיל היה כאשר אני שוכב על הבטן על ספסל ומרים משקולות אנכית מהרצפה. עכשיו, לתיאור ופציעה: אין שום רמז חיצוני לבעיה וגם לא היה, יש תנוחות פסיביות אשר "מעירים" את הכאב שם אשר מתגבר ככל שאני נשאר באותה תנוחה, תנוחות כגון ישיבה מזרחית ללא משענת, כתיבה, כל מה שדורש מהיד שלי לבוא קדימה, אפילו שכיבה על הבטן עם יד ימין למעלה. כשזה רק התחיל היה לי אפילו קשה להביא את היד קדימה על מנת לקשור נעליים. עכשיו, ניסיתי מספר דברים כדי לגלות או למנוע את הכאב. מרחתי וולטרן/bengay על המקום, הלכתי לבדיקת מיפוי עצמות,אולטרא סאונד,BMI (פולסים חשמליים לבדיקת עצבים)ואף הייתי אצל כריאופרכט על מנת ליישר לי קצת את עמוד השידרה (יש לי עקמת קטנה לצד שמאל בגב התחתון ואולי יש לה השלכה על השכם בצד ימין). דבר נוסף שראוי לציין, בזמן פעילות כגון חדר כושר וטיפוס על קיר בעיה לא מטרידה אותי,אולי זאת משום שיש אדרנלין אשר מונע את הכאב. הבדיקות לא עזרו כל כך אבל מה שהכראופרכט עשה עזר במידה מה אבל לא העלים את זה לגמרי. אני שוקל כעת אולי לנסות דיקור סיני על המקום. אם אתה יודע מקרה נוסף ודומה למקרה זה ויודע אולי איך לשפר את המצב אני אשמח. תודה מראש, רועי.

יש סיבות רבות לכאבים באזור הכתף ועל חלק מהן, השכיחות יותר, אתה יכול לקרוא באתר dr-rosenberg.co.il אני ממליץ שלפני שתחליט על טיפול כלשהו תפנה לאורטופד העוסק בבעיות כתף כדי להגיע לאבחנה. את הטיפול יש להתאים לבעיה הספיציפית שתאובחן.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק