קרע בגיד הכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

26/11/2009 | 19:59 | מאת: בן צבי

אני כמעט בן 70. כתוצאה מכאבים בכתף וביד נעשה אולטרסאונד ובו נמצא קרע גדול מעל 2 ס"מ ב- Supraspinatus, קרע חלקי LHB TENDON, קרע בינוני עד 2 ס"מ ב- Subscapularis. החלל הסובאקרומיאלי, ראש ההומרוס ו-ACJ תקינים וכן INFRASPINATUS שלם. לפני כחודש וחצי נפלתי ממדרגה על ידי הימנית ואז התחילו כאבים. אך כבר לפני זה היתה לי תחושה של חולשה או כעין מתיחה בקטע שבין המפרק לפרק. לאחר מכן המשכתי פעילותי כרגיל, למרות הכאבים, כולל סחיבת תיקים וכיו"ב וכן עבודות בית. מה הפרוגנוזה במצבים כאלה? האם ניתן לטפל בזאת ללא התערבות ניתוחית, דהיינו פיזיותרפיה?

טיפול פיסיותרפי וגם זריקה מקומית של חומר סטרואידי יכולים להקל על הכאבים. הטיפול המועדף הוא כירורגי אך זה רק לאחר התיעצות עם אורטופד העוסק בבעיות כתף אשר ישקול את הטיפול לאחר הערכת את מצבך הגופני הכללי

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק