קרע בגיד השרוול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

10/11/2009 | 22:10 | מאת: אורן

לאמא אובחן קרע מלא בגיד שאמור להרים ולהוריד את היד היא מטופלת בפיזיו מאז הנפילה כאשר האורטופד מורה לנו להפעיל פאסיבית את הכתף בכדי לשמור על טווח פעולה עד לניתוח והפיזיוטרפיסטית במרפאה הקהילתית החלה לעבוד על חיזוק השרירים מסביב בכדי שהם יוכלו לפצות על פעולת הקרוע האם באמת יש סיכוי שחיזוק שרירי המעטפת יוכלו להקנות ליד תיפקוד מלא או נורמלי

ניתן לשפר את תנועות הכתף ע"י חזוק שרירים הסמוכים לשריר הקרוע אך זה לא יביא לחזרה לתפקוד מלא כפי שהיה לפני הקרע

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק