כאבי מרפק - ומשחקי טניס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

22/08/2008 | 21:10 | מאת: יוני

שלום ד"ר רוזנברג, לאחרונה אני סובל מכאבים קלים במרפק, בעיה אשר מעולם לא סבלתי ממנה. לפני כחמישה חודשים התחלתי לשחק טניס, פעם-פעמיים בשבוע וייתכן שיש לכך קשר - אינני יודע. האם יש סכנה שהבעיה תחריף? האם רצוי לשחק פחות טניס או להפסיק בכלל? האם בעזרת אימון משקולות מסוים ניתן לחזק שרירים קשורים ובכך להגן על המרפק ולרפא את הבעיה? אודה מאוד על תשובתך.

25/08/2008 | 07:04 | מאת: תמר

שלום יוני אני לא באה לענות לך במקום ד"ר רוזנברג אלא ממקום אחר: כמורה לפלדנקרייז ושחקנית טניס בעבר מנסיוני הבעיה של כאבי מרפק או כתף מניפת רקטה נובעים מארגון התנועה בגב ובגלל צורת הנפת הרקטה או משקלה. העמסת משקל נוספת על היד לא תביא לחיזוקה. כדאי לנסות ולארגן את פעילות היד הימנית באמצעות תרגול שווה כוחות גם של יד ימין וגם של יד שמאל ולבחון את ההשפעה של התרגול על משחק הטניס שלך. תמר

יוני שלום. כאבים במרפק שאתה מתאר יכולים להיות קשורים לעיסוקך בטניס אך יכול להיות שלא קשורים לכך. כדי להגיע למסקנה מהו מקור הכאבים אתה צריך לפנות לבדיקה רפואית והטיפול יהיה על פי האבחנה. בכל מקרה המשך פעילות מאומצת ביד כשזה גורם לכאבים במרפק לא מומלצת מכיוון שזה יכול להחמיר את הבעיה. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק