חדר כושר וכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

22/10/2009 | 11:06 | מאת: אבירן

שלום ד"ר , אני בן 32 ולפני 12 שנה עשיתי ניתוח CAPSULAR SHIFT לניתוח כתף ימין עקב פריקות חוזרות,אני אדם בריא ומעולם לא חשתי כאב בכתף או בתזכורת לזה שעשיתי ניתוח ,כמובן שנזהרתי מתנועות אלכסוניות,פרפר,חתירה וכו'- ועדיין נזהר גם באימונים. מזה כ 2 חודשים אני בחדר כושר עובד על יד קדמית ואחורית קצת חזה וגב ,כאשר אני מדבר על משקלים נמוכים (עד 7 קילו בכל יד) ,מאז אני כן מרגיש את הכתף ולפעמים רעידות קטנות לאחר האימון ותחושת מעין כאילו הכתף חלשה ומחוברת בצורה עדינה לגוף ,ובכלל תחושת החולשה מלווה אותי מזה כשבועיים שלושה אבל מצבי עדיין טוב,בכל פעם שאני מרגיש חולשה או רעידה בכתף אני מיד מפסיק (כך החלטתי ש 7 קילו זה הגבול) רציתי לשאול : * ברור לי שממשקלים כאלה אני לא אראה תוצאות מי יודע מה..- האם כדאי בכלל לרדת מעניין המשקולות ? * האם תחושת החולשה בכתף שמלווה אותי מצדיקה את האימונים ובסופו של יום זה בריא לכתף ? כי לא נראה לי שהתחושות יעלמו עד שלא אפסיק להשתמש במשקולות ואעשה רק אירובי (אולי אני צריך להשלים עם זה ולהגיד תודה שהיא לא יוצאת לי שוב..) ? * אני עובד על משקלים נמוכים לחיזוק הכתפיים -אני גם בישיבה וגם בעמידה מרים 3 קילו בכל יד במקביל מעל הראש ומוריד ,ובתרגיל ב מרים שוב 3 קילו בכל יד במקביל מלמטה עד מעל החזה ומוריד ,האם זה באמת יחזק לי את הכתפיים ? (או שכדאי לרדת גם מזה..) * האם תחושות החולשה בכתף יעברו לי או שזה תגובה טבעית למאמץ של כתף שלא הייתה במאמץ שנים ? * מעבר לזה ,גם שאני שכיבות שמיכה אני מרגיש חזק את הכתף (לכן ירדתי מזה האם עליי להמשיך ?) תודה מראש אבירן.

פעילותך בחדר כושר צריקה להיות מותאמת לדרגת החוסר נכות בכתץ. לא מומלץ להעמיס את האימון בדרגה שגורמת לכאבים.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק