כאבים חזקים ביותר ביד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/09/2009 | 15:45 | מאת: דניאלה

שלום רב, אני בת 71 וסובלת מזה כ-5 חודשים מכאבים חזקים ביותר ביד ימין (באזור החלק העליון של היד וכתף). כאבים אלו מונעים ממני לבצע דברים יומיומיים פשוטים ולפעמים אני לא מסוגלת בכלל להרים את ידי. לאחר המון סוגי טיפולים שלא עזרו נשלחתי ל- MRI ולהלן סיכום התוצאות: 1. שינויים ארטרוטים דלקתיים ב- ACJ 2. סימנים ניווניים בראש הומרוס וב- G.T 3. קרע בעובי מלא מינימלי מעל ה- GT 4. אטרופיה בינונית שריר SS אני מבינה שיש בעיה אולם לא ממש יודעת לעמוד על חומרתה והאם יש מספר בעיות או שהכל מרוכז לבעיה אחת. לכן, אודה לך מאוד אם תסביר לי כמה שתוכל מהי הבעיה, ובנוסף מהן דרכי הטיפול המומלצות ביותר.

על פי הממצאים שבMRI נראה שמדובר בתהליך ניוני במפרק הכתף. הבדיקה היותר יעילה לאבחנת של מצב זה היא צלום רנטגן של הכתף. אם אכן זהו המצב ויש לך הגבלה קשה בכתף לעתים ניתן לשקול החלפת מפרק הכתף במשתל מלאכותי. הדיון בנושא זה צריך להעשות ביחד עם האורטופד העוסק במחלות כתף.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק