זקוקה ליעוץ בדחיפות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

27/08/2009 | 18:32 | מאת: ריקי

אני בת 41 אחרי נפילה אקראית ב27.8 פונתי לאיכילוב. בעת צילומים נצפה פריקה אחורית של המרפק ושבר ראש הרדיוס מימין. בנוסף רושם לקרע גיד ULNAR. COLAT.LAT בוצע שיחזור. בבדיקה בטשטוש ניצפה חוסר יציבות לטרלי ניכר לואלגוס. שמו לי סד גבס אחורי, ללא חסר נוירולוגי או וסקולרי. אושפזתי ליממה להשגחה ושוחררתי ללא החלטה. נאמר לי שהרופא היחיד שיודע לשחזר רצועה בחול ועלי לחכות 10 ימים עד שיחזור ויקבל החלטות.היום עשיתי C.T ועדין לא קיבלתי חוות דעת רפואית. האם ניתן ליעץ לי על סמך נתונים אלה מה לעשות? האם חוסר ההחלטה שקיבלו הרופאים יכולה לפגוע בסיכויי ההחלמה? האם אפשר להעביר אליך צילומים או CT דרך המייל? מה לעשות אני מרגישה חוסר אונים מוחלט!יש סיכוי להבריא ככה גם בלי ניתוח? תודה על העזרה ריקי

החוסר יציבות במרפק אצלך יכול לנבוע משבר בראש הרדיוס או מקרע בגידים המייצבים של המרפק או משניהם. לשם ברור מצב הגידים יש צורך לבצע בדיקת MRI של המרפק. אם ההפרעה העיקרית היא בראש הרדיוס הטיפול אמור להיות מכוון לבעיה זאת, הקרע בגיד אולנרי קולטרלי יכול להיות מלא או חלקי וההתיחסות צריכה להיות על פי סוג הקרע. לדעתי אחרי בדיקת MRI ניתן יהיה להחליט על המשך הטיפול.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק