אזור המרפק רדום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/06/2009 | 12:44 | מאת: א.ס.

שלום ד"ר, לפני כחודשיים שברתי את עצם הבריח בכתף ימין כתוצאה מנפילה מאופניים. חזרתי לרכוב כבר לאחר כ- 3 שבועות... אולם, מזה כחודש אזור מרפק יד ימין "רדום". האם קשור לשבר? אם כן, האם שכיח במקרים כאלה? מה עושים? אציין, שכיום אני מתפקד ולעיתים יש כאבים קלים בכתף. בברכה,

הפרעות בתחושה בזרוע או אמה בעקבות שבר בעצם הבריח יכולות להגרם ע"י פגיעה חריפה או כרונית בפקעת עצבים ( פלקסוס ברכיאלי). כדי לברר זאת ניתן להעזר בבדיקת EMG והולכה עצבית. כמובן רק לאחר הגדרת אזור האנטומי של חוסר תחושה - וזה יעשה בבדיקה גופנית ע"י הרופא המטפל. דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק