שבר לבן שלי בן 17

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

24/05/2009 | 16:32 | מאת: ריבקה

שלום בני בן ה17 נפל מהסקייטבורד לפני שבוע ובלם את הנפילה עם המרפק ,אין לו כאבים רק ביומיים הראשונים היו כאבים,ובהתחלה הוא לא יכל בכלל לעשות תנועה במה שקשור להזיז את הזרועות , עכשיו הוא כבר יכול יותר לשחרר,השאלה שלי איך אפשר לזרז את תהליך הריפוי,הוא עומד לקבל טיפולי פיזותרפיה אבל בכל זאת אני ארשום את ההבחנה שהאורתופד רשם שבוע אחרי השבר לצורך מעקב: נחבל במרפק ימין,אובחן שבר בצוואר הרדיוס מטופל ללא גבס עם מתלה. גפיים רגישות ונפיחות ניכרת באספקט לאטרלי של מרפק ימין , טווח 90-25,ללא חסר נאורוסקולארי באצבעות. האורתופד אמר שזה עניין של 3 שבועות עד שהשבר יתאחה האם לפי הנתונים הנ"ל שבר מתאחה מעצמו תוך תקופה של חודש מיום הנפילה? האם תזונה\פעילות גופנית קשורים להחלמה של השבר. והאם בכללי יש טיפול תרופתי\אלטרנטיבי או כל דבר אחר שמזרז איחוי שברים. תודה ריבקה

לא ידועים גורמים תזונתיים המזמרזים ריפוי שברים. שבר בראש עצם הרדיוס יכול להיות מטופל ע"י מנוחת היד ( קיבוע גבס לזמן קצר) ולאחר מכן טיפול פיסיותרפי כדי למנוע הווצרות נוקשות במרפק. ישנה גם אפשרות לטיפול ניתוחי. ההחלטה היא על פי מידת תזוזת השבר וצורתו. אורטופד מומחה יעזור לך להחליט איזה טיפול מומלץ במצבך על פי צורת השבר, כפי שנראה בצלומי רנמטגן או CT. דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק