כאבים במרפק כתוצאה מעבודה בחדר כושר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

19/05/2009 | 15:34 | מאת: עידו

ד"ר רוזנברג שלום רב, אני בחור בן 34, בריא, מתאמן 13 שנה בחדר כושר. מזה למעלה משנה אני סובל מכאבים במרפק שמאל מהצד החיצוני, בדיוק באולקרנון. כשזה התחיל, עשיתי הפסקה של חודשיים באימונים. עברתי בדיקת אולטראסאונד ונאמר לי שיש לי הסתיידות במקום. אגב - כאשר אני מסתכל על 2 המרפקים, אני באמת רואה שיש הבדל במבנה שלהם. מרפק שמאל הוא יותר "שפיצי", כאילו שיש עוד חתיכה קטנה של עצם באולקרנון. קיבלתי כדורים נוגדי דלקת - אתופן, ארקוקסיה וקספו. עברתי טיפולי פיזיותרפיה - אולטראסאונד, גלי רדיו. שום דבר לא עוזר. בהתחלה כשהייתה דלקת חריפה, המקום כאב לי גם במנוחה. עכשיו כואב לי בעיקר כאשר אני מניח את המרפק על מצע קשיח (שולחן, קיר וכו') או כשאני עובד בחדר הכושר בעזרת כל תרגיל שמפעיל את היד האחורית (גם תרגילי יד אחורית וגם לפעמים חזה). במשך כמה חודשים לא נגעתי בתרגילי יד אחורית, אבל עדיין כאב לי כאשר הנחתי את המרפק על מצע קשיח. מה ניתן לעשות מעבר למה שכבר עברתי? האם צריך זריקות סטרואידים? האם צריך טיפול כירורגי? האם ניתן לשייף את ההסתיידות? קראתי פה בפורום על טיפול בגלי הלם שממיסים את ההסתיידות בדומה לאבנים בכליות. האם זה אפקטיבי? האם ניתן לקבל טיפול כזה?

שלום רב יש מספר אזורים במרפק שיכולים לגרום לכאבים שאתה מתאר וצריך לבדוק אותך כדי להחליט מהי הבעיה והטיפול יהיה בהתאם לכך. לגבי טיפול בגלי הלם - תוצאותיו לא צפויות באופן ברור ולכן אינני נוהג להמליץ עליו. דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק