זיהום במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

05/04/2009 | 15:01 | מאת: שחר

שלום. בעקבות סימפטומים של נפיחות, חום אדמימות וכאבים במרפק פניתי לרופא במוקד החירום. הרופא אבחן זיהום במרפק ונתן לי אנטיביוטיקה צפורל לשבוע. היום, לאחר יומיים של לקיחת התרופה יש פחות כאבים אבל בשאר הסימפטימים אין הטבה. הנפיחות אפילו גדלה. וכן יש תחושה כללית רעה. אחרי שקראתי קצת באינטרנט אני מבין שיכול להיות האני צריך טיפול אחר. מה לעשות ? האם להמשיך עם התרופה ואז ללכת שוב לרופא ? או אולי כבר עכשיו ? תודה שחר.

שחר שלום לא ברור ממכתבך מהו סוג הזהום. המצב השכיח במרפק הוא זהום ונפיחות בבורסה של אולקרנון - מופיעה נפיחות ואודם וכאב בחלק אחורי של המרפק. הטיפול הראשוני במצב זה הוא טיפול אנטיביותי ובהמך כשעצמת הזהום פוחתת יש לבצע כריתה ניתוחית של הבורסה. בכל מקרה כדאי להיות במעקב של אורטופד ולתזמן איתו ביחד את הטיפול. אם יש עלית חום והרגשה כללית רעה מומלץ לפנות מיידית לחדר מיון. דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק