פריקת כתף - חדר כושר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

20/03/2009 | 09:23 | מאת: אבירן

שלום רב, לפני כ 13 שנה עברתי ניתוח למניעת פריקות חוזרות :ניתוח מסוג CAPSULAR SHIFT בכתף ,מאז הכל בסדר ולא היו פריקות. ב 3 חודשים האחרונים אני מתאמן בחדר כושר ומאז יש לי קצת כאבים בכתף ולעיתים תחושת חולשה באזור..למרות שאינני מרים משקלים כבדים במיוחד ולא מבצע תנועות חדות או תנועות אלכסוניות (כגון תרגיל פרפר שעובד על החזה,או סוגי תנועות של חתירה.. וכו'),מנגד אני עובד על שרירי הידיים גב וחזה (חזה - רק תרגיל אחד שבו אני שוכב ודוחק משקולות כלפי מעלה) ,טכנית הכל בסדר אבל יש לי תחושה שאם אמשיך זה יחמיר .. * האם ניתן להמשיך ולא להתייחס לתושות ולכאבים הקלים ?,האם יש מצב שהכתף תצא שוב ? * איזה תרגילים יש לחיזוק הכתף אם בכלל ? * האם עליי להפסיק לאלתר את הפעילות בחדר כושר ? תודה אבירן תודה אבירן

אבירן שלום גם לאחר ניתוח ליצוב הכתף יש סכנה לפריקה חוזרת. לא בטוח שהכאבים בכתף עכשיו קשורים לניתוח שעברת בעבר. יש סיבות רבות לכאבים בכתף. ניתן לקרוא על חלק מהן באתר dr-rosenberg.co.il כדי לברר מהי הבעיה אצלך בכתף עכשיו צריך לפנות ראשית לבדיקת אורטופד ולאחר מכן לעשות בדיקות דמות המתאימות לממצאי הבדיקה. הטיפול ההמלצה להתנהגות בחדר כושר יהיו בהתאם לתוצאות הברור הנ"ל. דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק