פציעה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

23/07/2008 | 19:53 | מאת: מתן

שלום,שמי מתן,בן 25,מתאמן משקולות בצורה חובבנית כבר מספר חודשים,לפני כחודשיים וחצי נפצעתי בכתף כתוצאה של מאמץ יתר עליה בזווית לא נכונה(כשהידיים מתוחות מעל הראש בצורה אנכית ומתנגדות לעומס שבא מכיוון ה"פרונט").הייתי אצל אורטופד ונקבע לי תור לצילומים אך למועד מאוד רחוק כך שאני חייבלבינתיים עצה מכם.מנסיוני ומהכרות טובה עם הגוף שלי ובעיותיו אני משער שזה קרע מקרוסקופי בגיד\שריר או שזה דלקת במפרק כי בנוסף לכאבים הכתף גם משמיע "קנאקים" כשאני מסובב את היד.מה עליי לעשות ולא לעשות בינתיים שיתרום להחלמה המהירה ביותר מהפציעה?והאם עליי להמנע מהאימונים ומלשחק כדורסל?

מתן שלום. אנני ממליץ להתאמן כשזה גורם לכאבים. כדי לדעת מהו המקור לבעיה בכתף לאחר מאמץ שאתה מתאר יש לברר את מצבם של הגידים העוטפים את הכתף וגם את המבנה מיוחד שנקרא LABRUM הנמצא צמוד ל"מרחשת" של עצם השכמה. פעילות מאומצת בציר מעל גובה הכתפיים עשויה לגרום נזק בחלקו העליון של הלברום (נגע SLAP). הדרך הטובה ביותר לברר את מצבך הוא על ידי בדיקת MRI עם הזרקת חומר ניגוד. בברכה דר' נחום רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק