פריקת שורש כף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

24/01/2009 | 12:52 | מאת: סוזי

שלום!!! אני פרקתי את שורש כף היד שלי ובנוסף קרעתי את הרצוע העיליונה (ככה הסביר לי רופא מומחה מהקופה) הוא המליץ לי לשים תומך לשורש כף יד ולחזור אליו בעוד כחודש. במידה והכאבים יחלפי אז הוא ממליץ להשאיר את היד ככה ואם לא אז הוא ממליץ על ניתוח אבל גם הדגיש שלניתוח הזה אין סיכויי הצלחה גבוהיים. רציתי להתייעץ עם עוד מומחה ולדעת האם יש עוד פתרונות על מנת להחזיר את העצם למקומה היות ואני חושבת שאם יעברו הכאבים והוא לא ימליץ על ניתוח יכול להבצר מצב שאם אני ירים משהוא כבד או יעשה תנועה לא נכונה הכאבים יחזרו ככה שהבעייה לא באמת תיפתר (תתכנו אותי אם אני טועה) חשוב לי לציין שאני בחורה צעירה (בת 24) שכל החיים שלי עוד לפניי אם זה בית ניקיונות, ילדים ועודה וכו'... ככה שאני עוד יפעיל את היד הזאת עוד הרבה (זאת גם היד הדומיננטית שלי) אשמח לקבל חוות דעת נוספת, תודה מראש, סוזי

פריקת שרש כף היד זהו מצב נדיר יחסית ודורש התייחסות רצינית. את כותבת שפרקת עצם כלשהי - אם כך זוהי לא פריקת שרש כף היד אלא מצב אחר. ממכתבך לא ברור מהי הבעיה המדוייקת ואני לא חושב שניתן ליעץ לך בנושא על פי משאת מסרת במכתבך. אני ממליץ לפנות להערכה מסודרת למומחה לכירורגית כף יד. בברכה דר רוזנברג

25/01/2009 | 22:30 | מאת: סוזי

אני יצטט מההפנייה שכתב הרופא האורטופד לרופא מומחה כף יד " חבלה בשורש כף יד ימין. רושם קליני של היפרדות אקוטית TFC בשורש כף יד. בצילומי שורש כף יד ימין הקצה הדיסטלי שך האולנה הימנית בתת פריקה דורסלית." הפנייה למומחה כף יד כשהייתי את המומחה הוא הסביר לי שלפי מה שהאורטופד רשם הוא היבחן את זה כשחיקה של דיסקוס או משהו כזה... ולפי מה שהוא רואה (המומחה) הוא שולל את ההבחנה של האורטופד ואמר שישנה פריקה וקריעה של רצועה. מה גם שכשהוא ניסה להחזיר את העצם למקום היא יצאה בחזרה וזאת את הטענות שלו לזה שהרצועה קרועה.. הוא אמרה שאם היא לא הייתה קרועה לא הייתה בעייה להחזיר את העצם למקומה. מקווה שהתיאור הזה יסביר קצת יותר על מנת שאוכל לקבל את החו"ד שלך בנוסף. תודה, סוזי

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק