כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

11/07/2008 | 08:49 | מאת: רינת

שלום, כבר תקופה שיש לי כאבים בצוואר, כתף ושכמה של צד שמאל, יחד עם חולשה לאורך כל היד. כשאני מזיזה את הראש והגוף יוצאים לי "קליקים" כאלה ונדמה שזה מרגיע לרגע אבל זה מיד חוזר. הכאב קיים תמיד, אך מוגבר יותר בזמן פעילות מאומצת (ספורט) ובזמן מנוחה (ישיבה, שכיבה) וזה די מקשה עליי לישון מאחר ואני צריכה להחליף תנוחות רבות. היד בעיקר מציקה לי, לעיתים קרובות אני צריכה "לעורר" אותה (הרגשה של חוסר תחושה ללא נימול). מה לדעתך זה יכול להיות? ומה אתה מציע? עשיתי צילום רגיל שלא הראה כלום. אשמח אם תוכל לעזור לי, תודה מראש ויום טוב!

רינת שלום שילוב של כאבים בצואר,בכתף והרגשת נימול ביד יכולים להצביע על לחץ על העצב באזור הצואר. הבעיה נגרת לעתים בגלל לחץ של דיסק צוארי או שינויים ניוניים באזור השורשים העצביים בצואר. כדי להחליט האם זאת אכן הבעיה יש צורך בבצוע CT של עמוד שדרה צוארי ובדיקת EMG המכוונת לשורשים העצביים הצואריים. כמובן שיש להתרשם מאפשרות של בעיה כלשהי בכתף עצמה ולכן ראשית אני ממליץ להיבדק ע"י אורטופד לפני ההחלטה על הצורך בבדיקות דימות. בברכה דר' נחום רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק