כאבים בכתפיים והרדמויות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

10/07/2008 | 14:14 | מאת: יוסף לוינשטיין

ד"ר שלום רב! בסוף ינואר השנה עברתי ניתוח CTS בכף יד ימין. כעת נימול וזרמי חשמל בעורף ובמרפק יד שמאל . כאבים ועיפות של כף יד ימין גם בליטות בכף היד וזרת כואבת ואינה מתישרת,יתכן מפגיעה בגידים בזמן הניתוח. כתפיים וזרועות כואבות מאוד L+R בזמן השינה לפעמים גורם לי ליקיצה מהשינה. זרם מים חמים מרגיעים לי את הסבל אולם איני יכול להמצא כל היום כמו ברוז במים ומה עוד שאסור לי להרבות במים חמים בגלל בעית יל"ד. יש לי 2 שאלות : האחת :אבחון השניה :מה ניתן לעשות? בתודה מראש

יוסף, שלום. ההפרעות בכפות הידיים שאתה מתאר לא אמורות להיות קשורות לכאבים בכתפיים. מכיוון שנראה שלא ביררת בצורה מסודרת, כולל בדיקה של הכתפיים ואמצעי דימות מתאימים, מהו מקור של הכאבים בכתפיים אני ממליץ לעבור בדיקות אלה כדי להגיע לאבחנה ולהחלטה לגבי הטיפול. ממכתבך הנוכחי לא ניתן להסיק בברור מהו מקור לכאבים בכתפיים. בברכה דר' נחום רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק