פריקת כתף קדמית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

06/11/2008 | 22:11 | מאת: מאור

שלום. אני נער בן 17 וחצי והיום(6/11/2008) במהלך "משחק" ביני לבין חבר שלי מהכיתה הוא אחז ביד שלי והרגשתי את הכתף יוצאת ממקומה וחוזרת אליה כעבור מספר שניות(לאחר שכמובן צעקתי לו שיעזוב אותי). לא הלכתי לרופא/אורתופד. כרגע לא כואב לי במיוחד אלא רק כשאני מזיז את הכתף ומדובר בסך הכל בדקירות קטנות. דבר דומה קרה לי לפני כחודשיים וחצי בבריכה אך ביד השניה, ולפני כשנתיים קיבלתי מכה במהלך משחק כדורסל אשר גם גרמה לכתף שלי לצאת ממקומה ולחזור אליה לאחר מספר שניות, אך איני זוכר באיזו כתף מדובר. גם בשני מקרים אלו לא פניתי לעזרה רפואית משום שאבא שלי טען שלנער בגילי הכתף לא יכולה באמת להתפרק, והיום לדעתי טעיתי בעניין כשהקשבתי לו ולא עמדתי על שלי. רציתי לדעת האם יש בעניין סיכון לכתפיים שלי... אני מקווה לקבוע תור לאורתופד כבר לשבוע הבא, אבל הייתי שמח לקצת מידע גם עכשיו.

מאור שלום לפני כל דבר אחר אני ממליץ שתפנה בהקדם לבדיקת רופא כולל צלום כתף כדי לבדוק האם ישנו נזק לעצם והאם הכתף במקומה. בגילך פריקות כתף לא נדירות ונוטות לחזור על עצמן. במקרה של פריקות חוזרות מומלץ לבצע בדיקת MRI עם הזרקת חומר ניגוד ועל פי הממצאים להחליט על המשך הטיפול. בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק