כאבים לאורך צד ימין של הגוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/11/2008 | 19:36 | מאת: יסמין

שלום רב אני בת 46 ,בעקבות כאבים ביד ימין לפני כשלוש שנים י ביצעתי MRI והופנתי למומחה שכתב: " החולה עברה בדיקת MRI של עמ"ש צווארי אשר הדגימה שינויים ניוונים עם בקע מרכזי שמאלי בגובה C5-C6 עם לחץ מתון על שק הטיקאלי אין עדות למיאלומלציה . אין הממצאים מסבירים את תלונות החולה הכאבים שהופקו במישוש בשרירייד וכתף ימין מקורם נקודות טריגר בשלב זה ממליץ על טיפול פיזיותרפי לשרירי צאור ועתף עם מאמף איאיזומטרי מתון לשרירי נוואר מסג' לשרירי כתף וצוואר . ניתן להפנותה למרפאת כאב . במקרה של החמרת הכאבים או הופעת חוסר נוירולוגי לחולה לשוב לביקורת" האמת בשיחה עם הרופא הוא ציין שעדיף לי לא לשחות חזה אלא שחיית גב ולא לבצע פעילות אירובית ולא קפיצות מדרגה מיתנתי את פעילויותיי ואף הכאב התעמעם אבל היה קיים ברקע ונאמר לי שיש ללמוד לחיות איתו . העניין הוא שאני סובלת, אולי עכשיו יותר(עונת מעבר) והכאב הוא לאורך כל צד ימין שלי כולל יד, רגל שכמות האם יש קשר לכאבים שהיו לי אז ולכאבי שיש לי עכשיו ומה עלי לעשות לחזור לרופא זה אפשרות אבל אני לא רוצה לחזור ולהתחיל לעשות את הבדיקות של צילום (רנטגן) שלא מראה כלום או בדיקת חשמל שגם שם לא הראתה הבדיקה משהו חריג דורש התערבות מעבר לכדורים כמו אטופן ומשפחת המשככי כאבים הדלקתיים. אני עובדת מול מחשבב עבודתי . סובלת מכאבים שאני לא יכולה למקד אותם במקום אחד אבל הם קיימים . ברך רגלי כאילו נתפסת . יתכן שיעברו מספר מועט של ימים ושוב ארגיש טוב והכאב יתעמעם ולא אטפל בעצמי כרגיל. אודה לעצתך ולהנחיותך .

יסמין שלום תפקידו של הרופא המטפל בך לאתר את מקור הכאב וזה אמור להעשות ע"י בדיקה גופנית וע"י בדיקות נוספות אשר יוחלט על פי ממצאי הבדיקה הגופנית. כשיקבע מקור הכאב ניתן יהי לטפל בו. מהמכתב שלך לא ניתן להבין מהו מקור הכאב - האם בצואר או כתף או באזור המרפק. לכל אזור יש בדדיקות מתאימות ומיוחדות לו. ולכן אני ממליץ לפנות לבדיקה חוזרת לאורטופד. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק