נקע בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

31/10/2008 | 12:21 | מאת: רונית

שלום, לפני 9 ימים נקעתי את הכתף כתוצאה מנפילה וחבלה. המצב השתפר אך עדיין מאוד כואב לי וישנן תנועות שאני לא יכולה לעשות. 1.כמה זמן עד שזה עובר? 2. האם לעשות קומפרסים? (אני עושהב קרים, נראה שחמים לא עושים לי טוב) 3. מתי אוכל לשוב לפעילות ספורטיבית? 4. האם זה אומר שעכשיו תהיה לי נטייה לנקוע שוב? תודה

רונית שלום. למפרק הכתף אין נקיעות. יש פריקות או תת פריקות. יכולה להיות נקיעה של מפרק אקרומיוקלויקולרי הסמוך למפרק הראשי של הכתף. ממכתבך לא ברור מה בדיוק התרחש, אבל אם פרקת את מפרק הכתף עצמו( בין עצם הזרוע ועצם השכמה) ואת בגיל מתחת ל30 אכן יש סיכוי לפריקות חוזרות בעתיד. לכן כדי להקטין את הסיכוי יש לעבור טיפול ראשוני אופטימלי של קבוע זמני ראשוני של הכתף במתלה מיוחד ולאחר מכן טיפול פיסיותרפי. אני ממליץ על מעקב של אורטופד לפחות במשך3-6 חודשים ראשונים לאחר הפריקה. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק