לעשות ניתוח ? עזרה...

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

29/10/2008 | 02:37 | מאת: נדב

שלום רב אני סובל מזה חצי שנה מכאב בכתף ימין בצילומים הרגילים לא נראה דבר , עשיתי MRI כתף , התוצאה שהכל הייה תקין חוץ מדבר אחד : גיד הביצפס התוך פרקי הודגם דק מהרגיל לא ניתן לשלול קרע חלקי כרוני. הרופא המטפל קצת מבלבל אותי הוא אומר לי שיש שתי אופציות : 1. לתת לזמן לעשות את שלו ושהגיד ייקרע מתיישהו לבד -ואז כתוצאה מזה יכאב לי שבועיים והכל יחזור לקדמותו ,חוץ מזה שהיד תאבד 15% מהכח שלה. 2. זה לעשות ניתוח : Shoulder tenodesis of bicep-long tendon ואז בניתוח עצמו הוא יבדוק אם יש אופציה לתקן אז הוא מתקן ואם לא אז הוא פשוט יקרע לי אותו כדי שלא אמשיך לסבול מהכאב, ואז כמובן לאבד 15 % מהכח של היד. זה דיי מבלבל אותי והייתי רוצה לקבל עוד חוות דעת, אשמח שתבהיר לי קצת על הבעיה שלי כי חיפשתי הרבה באינטרט וקשה לי למצוא את התשובה, מה זה גיד הביצפס הזה? האם כדאי לעבור את הניתוח? האם אוכל לחזור להתאמן במכון הכושר ולהרים משקולות? אם הגיד ייקרע האם איבוד ה 15% יורגש ?? בבקשה עזרה! הניתוח שלי אמור להיות עוד שבועיים..

דב שלום ראשית ברצוני לציין שכאן מדובר בבעיה עם מספר אפשרויות טיפוליות וכמובן לא ניתן להציג את התמונה בכללותה בהתכתבות. לכן אני ממליץ שתפנה לאורטופד המטפל שלך או לאורטופד אחר שעוסק בבעיות כתף כדי לדון בכל האפשרויות. לגופו של עניין ישנה אפשרות שתמונת MRI לא מדייקת לחלוטין וזה שכתוב ש"אין לשלול קרע בגיד הביצפס" אינו בהכרח אומר שאכן יש קרע בגיד הביצפס. כדי לברר זאת במדוייק יש לבצע ארטרוסקופיה של הכתף ולהעריך את מצבו של גיד הביצפס . כמובן שיש לתת אפשרות למנתח להשלים את הפעולה העדיפה תוך כדי בצוע הארטרוסקופיה ועל עצם הפעולה העדיפה, כרתת הגיד או קבועו, אתה צריך להחליט ביועץ ישיר עם הרופא המנתח שלך אשר יעלה לפניך את היתרונות והחסרונות של כל סוג של הפעולה ועל כך כמובן שלא ניתן ליעץ לך בכתב במסגרת הפורום. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק