בעיות כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

28/10/2008 | 10:39 | מאת: רמי זך

שלום ובוקר טוב. אני בן 30 ימני ללא עבר רפואי ללא פריקת כתף ובריא לחלוטין. עובד עבודה פיסית כל חיי ומזה 4 חודשים סובל מכתף שמאל. לאחר שעשיתי את כל הבדיקות שניתנו לי התשובות היו כך: מוקד קטן של היל זקס, בצקת עצם יחסית טרייה, יש מוקדים של סיגנל יחסית נמוך בכל הרצפים בגלנואיד בחלק המרכזי והעליון מדובר במוקדים של סקלרוזיס תת סחוסי, פס סיגנל מוגבר בגבול התחתון של הלברום הקידמי האמצעי והתחתון. אודה לך מאד אם תוכל להסביר לי מה הממצאים ומהי המלצתך להמשך טיפול. בתודה מראש רמי זך.

29/10/2008 | 14:39 | מאת: רמי זך

בכתף שמאל נמצא קרע חלקי של SS ומעט נוזל בפרק. ומזה 4 חודשים קשה לי למצוא תנוחה ליד הכאבים מתגברים בשכיבה ובקימה משינה. שוב תודה מראש.

רמי שלום. למרות שלא פרקת את הכתף הממצאים שבMRI מצביעים על אפשרות של פריקה או תת פריקה קידמית של הכתף בעבר. אם בדיקת MRI היתה בלי הזרקת חומר ניגוד אזי בדיקת MR ARTHROGRAM, שזוהי בדיקת MRI עם הזרקת חומר ניגוד, יכולה להצביע יותר במדוייק על אפשרות של קיום הממצאים בעקבות חוסר יציבות קידמית. לחלופין ניתן לבצע ארטרוסקופיה אבחנתית של הכתף כדי להגיע לאבחנה מדוייקת. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק