פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

23/10/2008 | 15:32 | מאת: רועי

שלום רב- אני בן 29. לפני 11 שנים היתה לי מעיין פריקה חלקית של כתף שמאל אשר "קפצה" חזרה למקום לבד לאחר שעה או שתיים לפני שהספקתי להגיע לטיפול רפואי. הרופא הגדירו זאת כ"קפיצת גיד\נקע" ולאחר US ופיזותרפיה העניין הסתדר בסופו של דבר. לפני שבועיים בעקבות נפילה פרקתי את כתף שמאל, הפעם בוצעה החזרה למקום בביה"ח. מאז המצב הולך ומשתפר סה"כ אך עדיין ישנם כאבים ומוגבלות בתנועה. ביצעתי US אך לצערי התור שלי לאורטופד הוא רק בעוד יותר משבוע ולא הצלחתי להקדים אותו- אשמח לשמוע חוות דעת על הממצאים (מה הם אומרים?) ואולי גם כיוון של טיפול אפשרי להמשך (אני יודע שזה לא אידיאלי כך בפורום, ואני הולך להיבדק כמובן, אבל לא נעים להישאר באפלה עם תשובת US מסתורית...במשך שבוע). תודה רבה מראש. והתשובה של ה-US- גיד ביציפיטלי הודגם בתוך Bicipital Groove עם הצטברות מינימלית של נוזל במעטפת. גידי Rotator Cuff הודגמו בשלמותם (בוצעה השוואה בין סופראספינטוס השמאלי לבין הימני). בראש הזרוע השמאלי הודגם שקע משולש המתאים ל- HILL-SACHS FRACTURE. אין נוזל תוך פרקי. LT. ACJ תקין.

רועי שלום. בדיקת US לאחר פריקת כתף בגיל 29 זוהי בדיקה לא מתאימה להערכת מצבך ולקביעת המשך הטיפול. בברכה דר' רוזנברג

24/10/2008 | 15:54 | מאת: רועי

איזו בדיקה היא זו המומלצת? הרופא שהייתי אצלו אמר שאפילו ב-US כנראה שאין צורך אך הפנה אותי "ליתר ביטחון". איזה נזק אפשרי בעצם מחפשים (בהתחשב בגילי)? שוב תודה מראש.

24/03/2009 | 11:38 | מאת: רויטל

שלום, לפני כ- 4 שנים בעלי נפל במדרגות ופרק את כתף יד ימין שהוחזרה למקומה ע"י רופא בבי"ח.במהלך הזמן היד חזרה לתפקודה. השבוע בעלי נפל שוב במדרגות ופרק את כתף יד שמאל. ברצוני לדעת אם יש איזה קשר כלשהו בין המקרים? ולמה בעצם הכתף מתפרקת בקלות שכזו? האם הרצועות חלשות? אם כן מה ניתן לעשות?

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק