תסמונת של כנרים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

17/10/2008 | 21:54 | מאת: אורי

לרופאי הפורום שלום! מזה 20 יום אני סובל כאבים עזים בגב בזמן עמידה או ישיבה. בשכיבה אין לי כאבים בכלל. זהו כאב מפלח כמו סכין שעובר באזור השכם מהצוואר ובמשך השבועות האחרונים משנה את מיקומו בגב. עמידה או ישיבה במשך דקה או שתיים גורמת לכאבים כה עזים שאחר כך לוקח לי דקות ארוכות להתאושש בשכיבה. בבדיקה נרואולוגית שערכו אורטופדים שונים נמצא שהכל תקין מבחינה זו. משום כך לא עניינתי יותר, כנראה, את עולם הרפואה האורטופדית. באשר לכאבים, הם פטרו אותי ב"תקח משככי כאבים". העובדה שאני שוכב כבר למעלה משבועיים בלי יכולת לעמוד על הרגלים לא נשמעה להם מעניינת. צילום רנטגן של חוט השדרה והגב הראה שיש לי שינויים ניווניים וצמיחה של זיזים גרמיים בין החוליות, ככל הנראה תופעה המכונה -dish. להערכת אחד הרופאים, שינויים אלה אינם גורמים לכאבים אלא לכל היותר להפרעה בגמישות, ואפשר לחיות עם זה עד 120 ללא כאבים. האם זה נכון והאם התופעה באמת איננה קשורה לכאבים שיש לי? מומחה ראומטולוג איבחן, לדבריו, בודאות, כי מדובר בדלקת בשריר באזור השכם. תופעה שהוא מכיר אצל נגני כינור (לצערי אין לי קשר לנגינה בכינור..). קיבלתי ממנו 6 זריקות קורטיזון נקודתיות באזורים שכאבו (נקודות שלחיצה עליהן גרמה לי לכאב עז), הכאב חלף בנקודות הללו אבל לא פתר את הבעיה.מאז קבלת הזריקות (בשתי סדרות)- עברו 7-3 ימים. רקע אישי: אני בן 58, נשוי פלוס 3, בריא בדרך כלל, לא השתמשתי בתרופות קודם לכן. לפני כשנה נפגעתי בתאונת דרכים, קיבלתי "צליפת שוט" בגב ומאז סבלתי מכאבים סבירים יחסית מדי פעם שחלפו עם נטילת נוגדי דלקת כמו ארקוקסיה ואטופן. במצבי היום איני יכול לעבוד (אני עצמאי) וזה, בנוסף לכל השאר, מעיק עלי. שאלותי אליכם ואל הגולשים בפורום: אודה לכל מי שיכול לספק לי מידע כל שהוא בנושא, או שיטות טיפול שעזרו לו, מכיוון שאצל האורטופדים, וגם המומחים שביניהם, לא מצאתי שום תשובה.

אורי שלום. כדי להחליט על סוג בטיפול צריך קודם כל להגיע לאבחנה מהו מקור הכאב - האם זה בגב עליון או בצואר , באזור בית החזה עליון או מקורו בכתף, שזה כולל גם את עצם השכמה. האבחנה תתבסס על בדיקה גופנית מכוונת לאזורים הנ"ל ובהתאם לרושם בבדיקה הגופנית יש לבצע צלומים ובדיקות דימות נוספות. ללא בצוע השלבים הנ"ל לא יהיה ניתן להגיע לאבחנה ובהתאם לכך לא ניתן יהיה להחליט על טיפול המתאים בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק