דלקת בכתף עם הסתיידות - זקוק לדעה שניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

27/09/2008 | 19:59 | מאת: שמוליק

שלום רב, אני בן 37, מזה כשנתיים סובל מכאבים בכתף ימין. בעבר עשו לי בדיקת אולטרסאונד וגילו הסתיידויות. קיבלתי 2 זריקות במרווח של 4 חודשים והייתה הקלה, אך הכאב חזר. עשיתי פיזיותראפיה במשך חדשים ללא פיתרון הבעיה. לאחרונה ביקרתי אצל מומחה כתף שהציע ניתוח טלסקופי לניקוי ההסתיידות. בבדיקת האולטרסאונד אובחנתי כ: החלק הפרוקסימלי הודגם מעובה עד 1 סמ לעומת 0.6 סמ מהצד השני, עם טשטוש גבולות בורסה וללא עדות לקרע. בחלק הדיסטאלי הסתיידות גסה באורך 1.3 סמ. רציתי לשאול האם לדעתך יש אפשרות אחרת מלבד ניתוח. שנית, מה משמעות הניתוח - מבחינת שיקום וחזרה לעבודה. מהם הסיכונים של ניתוח כזה. תודה רבה, שמוליק

שמוליק שלום. אתה מתאר מצב של הסתיידות סובאקרומיאלית כרונית שלא הגיבה לזריקות של סטרואידים. במצב הזה הטיפול בעל הסיכויים הטובים ביותר לפתור את הבעיה הוא אכן טיפול כירורגי ארטרוסקופי. זמן השקום הצפוי לאחר הניתוח הוא כ6 חודשים והסיכוי להחלמה טובה הוא כ85% בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק