בדיקה E.M.G

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/07/2008 | 17:06 | מאת: נוי

שלום רב אני בת 24 אחרי לידה של ביתי התחלתי לסבול מכאבי רגלים וגב , והרדמות של הרגלים איתי אצל אורטופד והמליץ על בדיקה E.M.G רציתי לדעת אם הבדיקה היא כואבת ואיך מבצעים אותה נ.ב אפשר מלווה .

בדיקת EMG זוהי בדיקת הפעילות החשמלית של השרירים. לעתים קיימים מצבים שהשריר לא מתפקד בצורה תקינה כשהעצב שמגרה אותו לפעילות נפגע מסיבה כלשהי. לכן לרוב בדיקת EMG מלווה גם בבדיקת הולכה של העצב המתאים. כדי שבדיקת EMG תהיה מדוייקת מוחדרת מחט דקה מאד לתוך השרירי הנבדק אשר משמשת כקולט של הפעילות החשמלית של השריר. הפעולה הזאת יכולה להיות לא נעימה ומעט כואבת. בנוסף לכך בבדיקת ההולכה של העצב מועבר זרם חשמלי בעצמה נמוכה לאורך העצב - גם פעולה זאת מעט לא נעימה. לסיכום לא מדובר בבדיקה כואבת מאד אך יש לצפות לחוסר נעימות מסויימת דר' נחום רוזנברג

11/08/2008 | 21:52 | מאת: לי

שלום רב שמי לי בת 40 לפני כמה ימים ביצעתי את הבדיקה ואני רוצה לדעת איך אוכל לדעת מהי התוצאה ל איזה מספרים צריך להתייחס?רשום 11.2 מזה אומר?

20/11/2008 | 22:57 | מאת: ריאם

האם הבדיקה כואבת? אני מפחדת ממחטים. יש לי בעיה בכתף והאורתופיד המליץ על אי.אם.גי

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק