חמש פריקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

04/05/2010 | 13:29 | מאת: דודו

שלום ד"ר נחום לאחר 5 פריקות שכל אחת היתה בכוון שונה הפריקה האחרונה היתה בצבא שלחו אותי לצילום MRI והממצאים הם אלו: נוזל היל זקס עמוק, ללא עדות לקונטיזציה לשדית סביבו, כנראה היל-זקס כרוני. מודגם נזק SLAP דרגה 3 . הלברום תחתון מעט מעובה ללא עדות להפרדות או לניתוק הלברום בתנוחת ה-ABER ייתכן כביטוי לנזק כרוני. מפרק הA/C מודגם תקין. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב אקרומיאלית. הגידים המסובבים הודגמו תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. הרצועות הגלנו-הורמונליות הודגמו תקינות. הקפסולה הודגמה שמורה. אשמח לשמוע חוו"ד האם צריך ניתוח או שאפשר על ידי פזיותרפיה להגיע לאותה רמה של תפקוד (כרגע אני עושה הכל כולל לטייל עם משקלים רק לא מטפס ועושה מתח) ואם עושים ניתוח מה זה אומר מבחינת פרופיל וכו' בתודה מראש דודו

מתשובת MRI שלך לא ניתן להסיק בצורה חד משמעית על הצורך בניתוח. יש כאן שיקולים רבים הקשורים למצבך הגופני והציפיות שלך. לשם הערכת המצב והחלטה על הטיפול מומלץ לפנות לאורטופד העוסק בבעיות כתף והגיע איתו להחלטה משותפת.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק