כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

22/04/2010 | 21:23 | מאת: samuel

ד"ר נכבד שלום רב לפני כחודשיים עברתי חבלה בכתף ימין, מאז ישנה הגבלה בתנועה (לא יכול להרים את היד בצורה ישרה למעלה עד הסוף, עם חריקות קשות) בבדיקת US : פרק אקרומיו קלויקולארי - הודגם מפתח מפרקי 0.9 ס"מ לעומת 0.5 ס"מ בצד השני. כמו כן מבנה גרמי - אי סדירות בקורטקס ראש ההומרוס. האם ה US מציג איזו שהיא בעיה? או שהוא תקין.. האם ישנו קשר בין הממצאים בUS לבין הבעיה הפיזית הקיימת? והאם למיטב ידיעתך פיזיוטרפיה יכולה לשפר את הבעיה.

02/05/2010 | 13:06 | מאת: samuel

http://www.כתף.net

הUS מצביע על חשד לתת פריקה של מפרק אקרומיוקלויקולרי. חשוב להשלים את ההערכה ע"י צלום רנטגן והטיפול יהיה על פי ממצאי הבדיקות בתוספת בדיקה גופנית ע"י אורטופד

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק