כאבים בכתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

29/03/2010 | 12:28 | מאת: עודד

שלום! כבר קרוב לשנה שאני סובל מכאבים בשתי הכתפיים. אני יודע שהם נובעים כתוצאה מאימונים בחדר כושר. אני מדריך כושר ואני מבצע תנועות נכונות. ברגע שאני מרים משקלים בינוניים- אין כאב, אך כשאני מנסה לחזור לרמת אינטנסיביות גבוהה- הכאבים חוזרים. לסירוגין פעם כואב יותר בצד שמאל ופעם יותר בצד ימין. לקחתי כבר ארקוקסיה ואתופן במינונים שונים לתקופות ארוכות ולא עזר. עשיתי מנוחה של חודש מהאימונים- לא עזר. עשיתי רנטגן ואולטראסאונד- הכל יצא תקין. עברתי טיפולי פיזיותרפיה לספורטאים באיצטדיון ברמת גן וגם לא עזר. עשיתי MRI לכתף ימין- והכל יצא תקין (אם כי באותה תקופה לא התאמנתי בעצימות גבוהה ולא היו כאבים בתקופה ההיא). מה האופציה הבאה שנותרה? ארתרוסקופיה??? יש לציין כי הלכתי למס' רופאים, בינהם מומחה לכתפיים ואף אחד מהם לא אמר לי בודאות מה הבעיה. איך היית מייעץ להמשיך מפה? האם זריקת קורטיזון רלוונטית פה? תודה מראש!

מדובר בתגובת מאמץ בגידים ועד שהם לא יחלימו התופעה לא תחלוף. ההחלמה תהיה רק לאחר הפסקת הפעילות למשך של כ3 חודשים ולאחר מכן חזקרה הדרגתית. ישנה אפשרות שגם אז לא תוכל לחזור לפעילות מאומצת במיוחד.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק