התמכרות לאלכוהול

דיון מתוך פורום  התמכרות

26/09/2012 | 15:54 | מאת: רוני

שלום אינה בעלי בן 43 שותה כמעט מידי יום כ חצי ליטר בממוצע של אלכוהול מסוג וודקה , זה התחיל לפני 4 שנים עם שתיה מתונה, אולם מחריף עם הזמן , פרקי הזמן שהוא ללא אלכוהול מצטמצמים והולכים ,לא שותה במהלך עבודתו, אולם ברגע שמגיע הביתה בערב , הוא שותה ולא מפסיק , עד שגומר את כל הבקבוק , בסופי שבוע שותה מרגע שמתעורר בבוקר, הוא טוען שהוא לא מכור ויכול להפסיק ואף מבטיח להפסיק, לאחר תחנונים מצידי ומצד ילדי הבוגרים, האם הוא מוגדר כאלכוהוליסט? האם הוא יוכל להיגמל לבד?

02/10/2012 | 13:56 | מאת: אינה ארצי

שלום רוני, את מתארת מצב של התמכרות. התמכרות יוצרת לא מעט צורות התמודדות או יותר נכון בריחה. המושג תפקוד אינו מתייחס רק לעבודה אלא לתפקוד בבית, במשפחה ובחברה. נראה לי, שבעלך מכור חוהוא זקוק לעזרה. הוא יכול לפנות לטיפול וייעוץ לגורם שמבין את דינמיקת ההתמכרות. בהצלחה. אם את רוצה להתייעץ המספר שלי 0524777174

מנהל פורום התמכרות