ביקורים בקהילה טיפולית

דיון מתוך פורום  התמכרות

16/09/2012 | 08:44 | מאת: האוהב

במשך השנה האחרונה עזרתי והצלתי גם ממוות בחורה בגילאי השלושים שנפלה לפני מספר שנים לאלכוהול, משפחתה לא הבינה שיש לה בעיה וחשבו שזה יפתר באקמול ושינה דבר שלא היה נכון ואני נלחמתי נגדם שהיא זקוקה לטיפול מקצועי ...לפני מעל חודש נכנסה לטיפול בקהילה טיפולית לנשים בלבד...יש לציין שעם הזמן נהפכנו לבני זוג לא נשואים...אבל במקום ההוא אומרים שהביקורים מיועדים למשפחה מקרבה ראשונה וביקורי המשפחה נועדו לוודא שהיא שם וחסר לה שהיא תחזור לביתה...לעומתי שאני בה לעודד לתמוך ובא מהאהבה ...האדם שהיא אוהבת ותפנה אליו בכל עת זה אני ..ובמקום ההוא לא מבינים את זה...מה עלי לעשות ...לחכות שנה בסבלנות...בבקשה תנו לי כיוון הגיוני וישים...תודה

19/09/2012 | 09:57 | מאת: אינה ארצי

שלום, לצערי התשובה שלי תהיה לא רומנטית במיוחד. בכל מסגרת טיפולית סגורה מתמקדים בעיקר במכור עצמו ופחות במשפחתו וסביבתו. מכור , לאחר הגמילה עובר תהפוחות רגשיות עצומות ומתחיל תהליך של גילוי עצמי. התהליך הזה דורש אומץ רב והתבוננות כנה בכל מרכיבי החיים, האדם משתנה ויש לו אפשרות לבדוק כל הכוונים. במקום סגור יש את הפריוולגיה הזאת לעשות את תהליך ב"חממה". זו הסיבה שהגבולות הם "נוקשים". אני יכולה להרגיע אותך שהמקום שהיא נמצאת בו (יש בארץ קהילה אחת לנשים בלבד והיא מצויינת. בת זוגתך בידיים טובות. אני ממליצה גם לך לפנות לתהליך טיפולי במקביל, על מנת להקל עליך את ההתמודדות. בהצלחה

20/09/2012 | 14:55 | מאת: האוהב

קודם אני רוצה לברך אותך בשנה טובה והרבה בריאות אני שמח על התשובה הכנה והישירה כל מה שכתבת נכון מאוד...את התכוונת לאותו מקום בצפון אני לא חולק על הטיפול המסור אבל היום אני האדם הכי קרוב אליה...כל החברים שהיו לה התרחקו או שהיא הרחיקה את עצמה מהם...המשפחה מעניין אותם רק לאשפז אותה ולא משנה איפה...הם לא חושבים מה הלאה כמוני...עם כל הכבוד לטיפול אם אין לה את התמיכה המתאימה היא תפול בחזרה לאלכוהול..אז מה יצא מכל הטיפול הזה...עבדתי עם קהילה כזו בטייבה במסגרת העבודה שלי ואחוזי ההצלחה הם בודדים...אבל הבחורה בשבילי היא מאה אחוז...את יודעת שמרחק בין בני זוג שלא יכולים להיות בקשר כמו שהם רוצים ירחיק אותנו אחד מהשני ולא משנה כל הסיסמאות שקשורות לאהבה...מה אני סך הכל רוצה לתמוך לעודד ושתדע שאני פה ויש תקווה...כי אם אני רוצה אני יכול לראות אותה בדרכים עקיפות לאור העבר ...אבל אני לא רוצה את זה כך אלא בשיתוף המקום בלבד כי היא תיצור איתי קשר אם אני רוצה או לא לאור העבר.. אני רוצה שתסיים את התהליך הארוך שהתחילה בצורה חלקה בלי התחכמויות תודה רבה ושוב שנה טובה אני לא זקוק לטיפול

מנהל פורום התמכרות