האם יש קשר בין התמכרות להפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  התמכרות

26/08/2012 | 18:16 | מאת: אילן

היי ברצוני לדעת האם קיים קשר ישיר או עקיף בין התמכרות להפרעת קשב וריכוז.ובבמיוחד להפרעת קשב מפני שתמיד מדברים על הפרעה זו רק בהקשר לילדים. ומה עם לגבי מבוגרים?

02/09/2012 | 14:35 | מאת: אינה ארצי

שלום רב, אכן יש קשר בין הפרעת קשב להתמכרות. יש מחקרים שיודעים לקשר בין התופעות בצורה ישירה. מניסיוני, לא מעט ממטופליי התחילו להשתמש כניסיון של ריפוי עצמי אך הדבר הפך להתמכרות. מצד שני, הפרעת קשב לא מטופלת גורמת לילד/נער לנשור ממסגרת הלימודים ומעלה את הסיכוי לשימוש והתמכרות. בהצלחה

מנהל פורום התמכרות