גמילה ממריחואנה

דיון מתוך פורום  התמכרות

25/03/2012 | 20:48 | מאת: מישהי

שלום. אני בחורה כבת 30, מעשנת חשיש מזה מספר שנים ובשלוש השנים האחרונות מעשנת כל יום. אני מרגישה פיצול עמוק בין הרצון להפסיק וחוסר היכולת. כבר פעמים רבות הבטחתי לעצמי "ממחר לא אעשן יותר" ..מיותר לציין שזה לא הצליח. ניסיתי בהדרגה אך אני לא מסוגלת לסרב ולהתאפק כשזה נמצא ברשותי. לא פעם דאגתי שלא יהיה לי מה לעשן (בתקווה שכך אצליח) אך כשמגיעה "שעת העישון" (לרוב לקראת הערב )אני מרגישה עצבים בגוף, זעם על כל העולם, תחושה שלעולם לא אצליח להפסיק - וכמובן שאני נשברת ומיד דואגת להשיג משהו לעשן. נמאס לי מהמצב, נמאס לי מעצמי - מהבטחות חוזרות ונשנות , מרצון עז להפסיק -שאחרי יום הוא מתפוגג עד לכדי ספק ענקי אם אי פעם אצליח לעשות זאת. הייתי בטיפול פסיכולוגי שממש לא עזר בעניין ורק המליץ לי ללכת לקבוצת גמילה.אני לא מעוניינת בחשיפה שכזו . האם יש דרך לעשות את זה לא בקבוצה ? האם יש דרך לעשות את זה בכלל ? מאיפה מתחילים ? תודה מראש

26/03/2012 | 21:55 | מאת: אינה ארצי

שלום רב, אני חושבת שכדאי לפנות למומחה להתמכרויות. לצערי אין פתרונות קסם. ההחלטה צריכה לבוא מתוך רצון אמיתי. הקבוצה היא משאב חשוב ומשמעותי, אך בהחלט אפשר להתחיל גם פרטנית. העיקר לעשות. בהצלחה

03/11/2012 | 02:12 | מאת: אחר

שלום. אני גם מכור לחשיש כבר מס' שנים ועובר בדיוק את אותן הדברים שאת עברת.. רציתי לדעת האם הצלחת להיגמל, ואם כן, מה עשית בדרך? אשמח לדבר עם מישהו שהיה במצב זהה. תודה רבה.

מנהל פורום התמכרות