אלכוהוליסט??

דיון מתוך פורום  התמכרות

17/02/2012 | 13:44 | מאת: לילך

שלום. אחי בן 42, גרוש מס' שנים+3 ילדים. היא עובד בעבודה קבועה שנים רבות ומתגורר מאז הגירושין בבית הוריי. מדבר בבחור שמעולם לא ידע להתנהל בכוחות עצמו ותמיד היה זקוק למי שינהל אותו- אשתו, חברתו בשנים האחרונות או אימי. לאחרונה הוא נפרד שוב מחברתו זה כמה שנים (מערכת יחסים שידעה עליות ומורדות כל הזמן), היא טוענת שזה על רקע העובדה שהוא לעיתים קרובות שותה אכוהול וזה מפריע לה. הוא בעצמו מודה שהוא שותה לפעמים (לעיתים גם לבד)אבל יכול להפסיק בכל רגע נתון. מאחר ומדובר באדם עם אישיות די חלשה, חוסר בטחון, בעיית דימוי עצמי ונטייה לאובססיביות ולעיתים אף לדכדוך, הוא נמצא לדעתי במצב סיכוני הדורש התערבות. יחד עם זאת, לא מדובר במתבגר אלא באדם בוגר ולכאורה עצמאי ומתפקד. כרגע הוא מסרב להכיר בבעיה ואינו מעוניין בטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי. קשה לנו לעמוד מהצד ולא לעשות דבר. אני לא ממש בטוחה שיש כרגע בעיה אקוטית ואולי הכל באמת בשליטה, אבל מאחר ואני מכירה את אישיותו, נדמה לי שלא כדאי לחכות...מה דעתך? מה ניתן לעשות? למי לפנות לייעוץ?

17/02/2012 | 23:08 | מאת: אינה ארצי

שאלה מורכבת מאוד - נשמע שאחיך אכן סובל מבעיה, סביר להניח שהדבר קשור להתמכרות בצורה כלשהי. עם זאת אין טיפול כפוי במי שלא מתפקד ועומד בנורמותל חברתיות. לעיון דעתי, שתי אפשרויות עומדות לפניך: להמתין עד הגעה למשבר חריף או /ו לנסות לשכנעו להגיע לפגישה. את יכולה להתקשר אליי 0524777174 בהצלחה

מנהל פורום התמכרות