גמילה באמת?

דיון מתוך פורום  התמכרות

11/01/2012 | 23:09 | מאת: הילה

שלום לפני כשבועיים התחלתי לצאת עם בחור חדש,די נחמד והתקרבנו די מהר. ידעתי שהוא מעשן גראס ושותה אלכוהול וגם שהוא סובל מדיכאון ומטופל תרופתית לדיכאון.ככל שהתקרבנו יותר הוא גם סיפר לי שהוא ניסה בחייו כלמיני סמי הזיה ופטריות למיניהם והבנתי שהוא חובב את התחום.אני ממש לא בקטע הזה.אמנם הרבה מחברי מעשנים פה ושם גראס ושותים מדי פעם,אבל אני לא.גם מפחיד אותי כל הקטע הזה של סמים וסמי רחוב ואני חושבת שהשימוש בהם והפנייה אליהם מגיע מתוך חוסר מוכנות ויכולת להתמודד עם כמה דברים נפשיים די מסובכים.לפני כמה ימים סיפר לי הבחור שהוא בבעיית שימוש עם מתאמפטמין והוא מחפש עזרה כדי לצאת מזה.אבל אני שמה לב שכשהוא מדבר על סמים באופן כללי,הוא לא רואה את הנזק שיש בכולם.הוא פשוט חושב שהנזק הכספי וההתרועעות עם גורמים שמספקים את הסם הספציפי הזה זה דבר שהוא לא היה רוצה בחייו יותר.אני תוהה עם עצמי אם הוא בכלל מוכן להתמודדות וגמילה כשאני שומעת אותו מדבר כך.דיברנו על כך ואמרתי לו שלדעתי התפיסה שלו מוטעית והוא צריך לשנות את דרך החשיבה לגבי סמים ולבדוק למה הוא בכלל פונה אליהם מלכתחילה,כי הסיבה תחזור על עצמה הרבה פעמים במהלך החיים.אני אישית,לא ממש יודעת מה לעשות עם הצרה הזאת שהוא גילה לי.כי אף פעם לא הייתי במצב כזה.ברור לי שאני יכולה לומר לו שלא מתאים לי ואני לא רוצה להיות איתו בקשר יותר.אבל יש בי משהו שמאוד מעריך את האומץ לספר ולשתף בעיקר די בתחילת הקשר.גם קשה לי מאוד המחשבה על זה שאני נמצאת עם מישהו שמשתמש בחומר כזה קשה,וחושב לעצמו שזה לא נוראי כי זה לא ברמה של הירואין או קוקאין.לטעמי,אחרי שקראתי חומר וראיתי חומר על המתאמפטמין,זה רק שמות שונים והשפעות שונות,אבל זהו סם קשה לא פחות.לא יודעת מה לעשות.בכל מקרה,הוא קבע פגישה עם רופא שמתמחה בנושא הזה.

12/01/2012 | 10:12 | מאת: אינה ארצי

הילה שלום, אני ממליצה לך קודם כל לחשוב ולשקול שוב, האם את מוכנה ורוצה מערכת יחסים עם מכור. והוא נשמע לי מכור לסמים. היום אנו רואים יותר ויותר מקרי התמכרות לכל מיני סוגי סמים ולא רק להרואין.הוא חייב טיפול, אך הוא צריך לרצות ולהיות מוכן בעצמו ולא לנסות לרצות אותך. אני חושבת, שאת מכניסה "ראש בריא למיטה חולה". בהצלחה. אגב, יש להקפיד לפנוץת למומחים להתמכרויות ואת הגמילה לעשות רק במקום עם רישיון.

מנהל פורום התמכרות