הבן מהמר ואמא נואשת

דיון מתוך פורום  התמכרות

20/12/2011 | 23:22 | מאת: חגית הנואשת

בני בן ה 22 הוא בחור מאוד מורכב .בין היתר כאשר היה בן עשרה היתה לו כנראה התמכרות להימורים - בעיקר ווינר, חיש גד ופוקר עם חברים - לא מדובר בהתמכרות "קשה" אבל התמכרות שגבתה מימנו סכומים גבוהים יחסית לנער שעובד כשליח ו"שורף" את כל כספו בהימורים. אבא שלו ואני נכנסו לתמונה והוא הפסיק לבערך שנה שנה וחצי. לאחרונה התחיל שוב להמר ואני מרגישה שהוא ממש נחלץ מזה, ונראה לי זועק לעזרה - הוא מספר לי על עמותת "אפשר" ואפיל מבקש ממני לעזור לו להגיע לשם, לקבוע תור וכו'. כמובן, שאח"כ כמה דקות הוא נסוג וטוען שהוא לא צריך, לא ילך וכו'.אני מרגישה שאם אני אלחץ עליו הוא יקבל עזרה אבל אני לא יודעת כ"כ מה לעשות. קראתי קצת על העמותה ושמטפלים שם גם בנרקומים ובמכורים לאלכוהל? לא בטוחה שזה המקום המתאים לו... אני יודעת שהתמכרות היא התמכרות היא התמכרות, אבל, גמילה ביחד עם נרקומים ואלכוהלויסטים (מפחיד..) האם הטיפול בעמותה הוא בחינם? כמה עולה טיפול פרטי? מה לעשות??? אני נואשת - אני גרושה ומרוויחה משכורת לא גבוהה בכלל... אני זקוקה לעזרה דחופה - לא ישנה בלילות - מוטרדת... תודה!

21/12/2011 | 18:09 | מאת: אינה ארצי

שלום רב, נשמע שבנך זקוק לעזרה ואף (יחסית להיותו צעיר) קצת רוצה בה. אפשר לנסות להגדיל את המוטיבציה,כדאי לקחת אותו לפגישה טיפולית. עמותת אפשר זו עמותה, טיפול בה בעלויות מינימליות ומיועד למכורים לאכוהול והימורים (אינם מטפלים בהתמכרות לסמים). הטיפול הוא פרטני או קבוצתי. כל היתר את צריכה לברר בסניף הקרוב לביתך. טיפול פרטי הוא פחות מתייג, אין צורך להיחשף ואפשר לטפל בבעיה בלי לצאת בפומבי בהצהרות ותיוגים.

מנהל פורום התמכרות