בעל אלכוהוליסט

דיון מתוך פורום  התמכרות

05/10/2011 | 02:54 | מאת: יעל01

שלום, בעלי (בן 40) אהב תמיד לשתות באירועים ועם ה"חברה". ב-3 שנים האחרונות זה הפך להתמכרות. הוא היה שותה בסוף יום העבודה (פעמיים בשבוע) ובלילה היא מקי. לפני כשנה בעקבות לחץ חזק שלי הוא הלך לפגישה עם מטפל אך לא הסכים להמשיך בטענה שהוא יכול להפסיק לבד. נושא השתייה גורם למריבות רבות בבית. מבחינתי עליו להפסיק לחלוטין לשתות ומבחנתו אני "לוקחת לו את הכיף". ניסינו לקבוע כללים כמו שתייה רק פעם בחודש אך הוא לא עומד בזה. כשהוא חוזר הביתה שתוי הוא מבין שעשה טעות ומצטער על זה. הוא משקר לי ומנסה להסתיר את העובדה שהוא שותה, וכמה הוא שתה. זה יוצר לחץ רב על הנשואים שלנו. באופן כללי בעלי איש מקסים, תומך ואבא טוב. מה עלי לעשות? האם להתעקש על כך שייפגש עם מטפל? האם אפשר להיגמל לבד?

06/10/2011 | 16:30 | מאת: אינה ארצי

שלום, נשמע שלבעלך יש בעיה אמיתית עם השתייה ויש קושי רב לשלוט בעניין. כדאי להתייעץ עם איש מקצוע, אך שוב ההחלטה חייבת לבוא ממנו, כדי שיהיו תוצאות לתהליך הגמילה. בהצלחה שנה טובה וגמר חתימה טובה

מנהל פורום התמכרות