טיפול פסיכולוגי לאחר נסיון להיגמל

דיון מתוך פורום  התמכרות

22/04/2011 | 20:00 | מאת: דניאל

היי. אמא שלי בת 47 עברה טיפול (היפנוזה) במרפאה מוסמכת לאלכוהוליסטים לפני כ3 חודשים, הייתי מאוד שמח שזה סוף סוף קרה והיא ממש התחילה לחיות מחדש, להתעניין בדברים.. פירגננו לה כל הזמן וניסינו לתת הרגשה שעכשיו הכל כמו שהיה צריך להיות תמיד, אך לא מזמן גילינו שהיא חזרה לשתות כמעט באותה רמה כמו שהיה לפני הטיפול... לפעמים היא שותה לא הרבה אבל זה כדי שאני ואבא לא "נציק" לה בעיניין. כלומר בשביל להראות לנו שהיא כביכול שולטת במצב.. יצרנו קשר עם הרופא שטיפל בה ותשובתו הייתה: טיפול חוזר לא יביא תוצאות משמעותיות, מה שכן יש אופציה של טיפול תרופתי (זריקות). היא לא רוצה כמובן. אני באמת לא יודע למה הטיפול שהיא עשתה ממש לא החזיק הרבה זמן ואני לא יודע מה הסיבה לזה שהיא שותה שוב. אולי יש אופציה של טיפול פסיכולוגית כמו פגישות סדירות עם פסיכולוג שאולי יעזור לה להתגבר על המניעים שגורמים לה לחשוב שעורך חיים אלכוהוליסטי עדיף, שייראה לה את ההבדל בין לחיות כאלכוליסט או בן אדם רגיל. מה דעתך? האם זה כדאי? האם זה עוזר? אם כן, איפה אפשר? האם זה צריך להיות פסיכולוג מיוחד? מחכה מאוד לתגובתך תודה

25/04/2011 | 22:37 | מאת: אינה ארצי

שלום רב, אני אתחיל בזאת שהטיפול והצלחתו תלויה קודם כל ברצון ומוטיבציה מצד אמך. יש אפשרות לשטיפול רגשי פרטי, דרך רשות המקומית או עמותת אפשר.עם זאת מה שבאמת משפיע ומכריע זה רצון האישי שלה ומה היא מוכנה להשקיע ולשנות. בהצלחה

08/05/2011 | 08:10 | מאת: דניאל

היי, אני ממליץ בחום לפנות למרכז ד"ר טל, עובדת שם פסיכולוגית בשם אורנית ויינשטוק שמתמחה בטיפול פסיכולוגי בהתמכרויות. היא מדהימה. דניאל.

מנהל פורום התמכרות