אובדת עצות

דיון מתוך פורום  התמכרות

21/12/2010 | 21:46 | מאת: בילבי

חבר שלי מעשן חשיש באופן קבוע, אני אוהבת אותו,ורוצה להיות איתו, אבל מלאה פחדים מבנית חיים משותפים עם אדם מכור, ולא אעשה את זה עד שיהיה נקי זמן מה, מתוך דאגה לעתידי. אני גם יודעת שהכוח שיש לי עליו עכשיו הוא חזק, כי גם אותי הוא צורך בהיבט הרגשי,והוא לא יוותר עלינו בקלות, מתוך עמדת הכוח הזו, רציתי לשאול האם מנסיונך ,אולטימתום , יהיה יעיל. או שאם זה לא יבוא ממנו, ברגע שהוא יחוש בטוח שאני לא הולכת (לדוגמא אחרי חתונה)או שיהיה פחות מאוהב, הוא לא יחזיק, יש לי חשש שאם אשתמש בדרך כוחנית ברגע שלא יהיה לי שוט, הוא יחזור.קושי נוסף הוא ש1-העישון הוא חלק משמעותי בחיי החברה שלו. 2- אמא שלו מטופלת בקנבס רפואי, הוא מעשן איתה ועוזר לה לעשן, שכן היא לא עישנה כל חייה,ובשעת כאבים היא מעשנת שטוח,וסובלת, והוא מאוד עוזר לה. אני לא יכולה להרחיק אותו מאימו בשנותיה האחרונות, ואני גם מבינה שזה הרבה יותר קשה לא לעשן בכלל, במצב זה כשכל הזמן הריח והסביבה רוויה בזה. מה גם שלנתק אותו מסביבתו, זה להכניס אותו למצוקה נפשית גדולה. יש מה לעשות???

22/12/2010 | 18:33 | מאת: אינה ארצי

בילבי שלום רב. השאלה שלך מורכבת מאוד: את שואלת אותי האם יש סיכוי שבן זוגך יגמל בסביבה שהיא רוויה סם ועוד בשלב שהשימוש עדיין לא מפריע לו, ובנסף לכל הוא איננו מביע רצון אמיתי לשנות משהו בחייו.בכנות אני לא יודעת. האני המאמין שלי, שאדם צריך לפנות לעזרה ולטיפול ביוזמתו, התהליך גם כך קשה מאוד וללא מוטיבציה ורצון אמיתיים, כמעט ובלתי אפשריט להצליח בכך לאורך זמן. אם תרצי לפרט ולהתייעץ צפני אלי למייל: [email protected]

מנהל פורום התמכרות