מודאגת

דיון מתוך פורום  התמכרות

10/12/2010 | 09:23 | מאת: אוריין

לפני שלושה חודשים התחלתי לצאת עם בחור מדהים. אנחנו מאוהבים וחושבים להקים חיים משותפים יחד. זמן לא ארוך לאחר שהכרנו גיליתי שלבחור הייתה בעיית שתייה ששבה ונכנסת בדלת האחורית ע"י תסמינים של שתייה מופרזת אחת לשבוע- שבועיים לעיתים יותר... אני לא יודעת אם להתייחס לנושא כאל בעיה או להקל ראש בדבר.. אני מוצאת את עצמי מתרצת תירוצים למנהגי השתייה שלו כגון: הוא אנגלי, זה בגנים, זה רק פעם בשבוע וכו'... אני לא יכולה שלא להיות מודאגת, האם אני מגזימה? מרגיש לי שכל פעם שמתעורר אצלו קושי קטן בחיים הוא פונה לאלכוהול ואין בידיי למנוע את ה"נפילה" הזאת על אף שאני מנסה.. מה לעשות? חייבת לציין שבנוסף סיפר לי לאחרונה שנהג להשתמש בסמים (קוקאין). אני לא מכירה/ מבינה כלל בסמים- מעולם לא הייתה לי נגיעה ב"עולם הזה". שוחחנו על כך והוא הבטיח שלא יגע באף סם יותר.. ההבטחה היום נשברה... האם גם אם תדירות השימוש נמוכה הוא נחשב "מכור"? מה הסיכוי להפסיק שימוש באלכוהול וסמים באופן עצמאי? האם אני יכולה לעזור לו? ואיך? תוך כמה זמן הגוף מתנקה מההשפעה של סמים ואלכוהול לאחר החלמה מהתמכרות? אני אוהבת אותו... אנא עזרתך...

10/12/2010 | 09:28 | מאת: אוריין

שכחתי לציין שהבחור שלי בן 36 :)

12/12/2010 | 14:48 | מאת: אינה ארצי

נראה לי, מהמושגים שאת משתמשת, שלחבריך יש עבר של שימוש ואף התמכרות לסמים או/ו אלכוהול. במידה והדבר נכון, הנושא כאן אחר מעט. זה לא נשמע לי שימוש מזדמן, נשמע שיש כאן תדירות קבוע, יש מערכת מורכבת עם הסם ואלכוהול. השאלה, האם הוא רוצה לעצור ולטפל בבעיה (אחר כך נדבר על איך). או שהוא רוצה להמשיך? תנסי לדבר איתו, לברר קצת על עברו ותכתבי לי.

מנהל פורום התמכרות