טיפול בהתמכרות לאלכוהול

דיון מתוך פורום  התמכרות

15/06/2010 | 09:31 | מאת: LR

שלום אינה היקרה, הייתי רוצה לשאל על טיפול לאכוהוליסטים אמא שלי מכורה כבר הרבה שנים אבל בתקופה האחרונה היו התפרציות זעם רציניות מלוות בדכאות עמוק. היא הצליחה להתגבר על התופעות הנפשיות ללא תרופות אבל היות והמשיכה לשתות זה המשך לקרוא מדי פעם. בפעם האחרונה היא פנתה לרופא וקבלה תרופות הרגעה. לאחר מכן החלה הדרדרות מהירה במצבה מבחינה נפשית וכמיות אלכוהול לא פחתו בצורה משמעותית. מה שתרם לכל הנסיון הכושלים שלה להפסיק זה אבא שהוא גם כן אלכוהוליסט, אומנם לא הגיע למצבים קיצוניים כאלה. מה השיטות הטיפול האפשריות הקיימות היום? באיזה שיטה יש אחוזי הצלחה טובים? האם אפשר להמנע מטיפול תרופותי? תודה רבה על עזרתך

15/06/2010 | 23:41 | מאת: אינה ארצי

שלום רב. אני מבינה את רתיעתך מהטיפול התרופתי אך כאן אני חולקת עליך. יש תופעה שאת מימדיה ומאפייניה, אנו, אנשי מקצוע פרארפואים בתחום ההתמכרויות, מתחילים לגלות רק בשנים האחרונות. התופעה היא תחלואה כפולה, דהיינו שילוב של כמה דברים יחד. טיפול בשתי הבעיות במקביל או טיפול תרופתי מאזן מקלים לא מעט פעמים על טיפול גמילה. אני מאוד ממליה להתייעץ עם איש מקצוע של תחלואה כפולה. יש פורום של דר' יששכר הרמן בstarmed שווה בדיקה. בהצלחה.

מנהל פורום התמכרות