עזרה לבן משפחה מכור לאלכוהול

דיון מתוך פורום  התמכרות

29/07/2008 | 17:54 | מאת: קרן

שלום רב אחי הגדול קרוב לגיל 30 ומכור לאלכוהול כבר המון זמן לדעתי ולדעת משפחתי אך לדעתו לא...הוא שותה בכל הזדמנות שניתנת לו וכבר הסתבך מספר פעמים בעקבות זאת (גם עם המשטרה) הוא ניסה מספר דרכים להיגמל אבל לפי דעתי ללא הצלחה כיוון שאינו מוכן להודות שיש לו בעיה. שאלתי היא כיצד ניתן לעזור לו? איך אפשר לשכנע אותו שבאמת יש בעיה והוא הורס לעצמו את החיים... מיותר לציין שכל המשפחה סובלת מזה כל פעם מחדש.. ואנחנו רוצים לעשות משהו לפני שיהיה מאוחר מדי אך אנחנו אובדי עצות. תודה מראש

31/07/2008 | 12:44 | מאת: אינה ארצי

קרן שלום, סליחה על העיכוב במתן תשובה. אני חושבת שצריך להבין שלהודות בבעיה זהו רק צעד ראשון, אם אחיך פנה לעזרה/גמילה, הוא מודע לבעייתו גם אם וא לא מודה בכל רם. אך כנראה הוא עדיין לא בשל לשינוי. האדם מתחיל תהליך אמיתי של שינוי ולא רק בהתמכרות, כאשר אינו יכול לשאת יותר את המצב הקיים. אחיך עדיין צעיר וההשלכות (התוצאות) עוד לא ממש מורגשים. לגבי השאלה איך אפשר לעזור? התשובה היא לא מורכבת, לצערי. אי אפשר לשכנע אותו להפסיק לשתות אם הוא לא מוכן או לא מעוניין. הרצון צריך לבוא ממנו. אבל אפשר למצוא מקורות תמיכה לך ולכל המשפחה - ייעוץ פרטי, במסגרת רשות המקומית. הדבר מאוד נפוץ ומקובל, וגם הרבה יותר יעיל. בהצלחה.

מנהל פורום התמכרות