לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  התמכרות

19/10/2009 | 09:05 | מאת: קשה לי לוותר

הי, אני מכורה לעישון חשיש. אני לא מסוגלת להפסיק. אני יודעת שזה מנתק אותי, מזיק לי, עושה אותי עצלנית, לא חברותית, מסוגרת, תקועה אבל אני פשוט לא מסוגלת. כבר החלטתי להפסיק וניתקתי קשרים עם אנשים שמביאים לי ואיך שהגעתי לסוף של החומר נכנסתי לפאניקה פנימית. לא הייתי מסוגלת לישון בלילות עלו לי המון דאגות על החיים: אין לי בן זוג (כי אני מעדיפה לראות טלוויזה ולעשן במקום לפגוש בחורים), אין לי כסף ( כי במקום לקדם את העסק שלי אני מעשנת ושוכחת את המוטיבציה שלי), אין לי חברים ( כי לא מעניין לי לצאת מהבית אם אין לי גוינט כדי להנות מההנאה), אין לי כוח לחיים (כי עולים בי אינסוף פחדים שכל העולם מתקיף אותי) אין לי כוח לעצמי (ואני מזניחה את הטיפוח של עצמי- במילא אף אחש לא רואה). ואני רוצה להפסיק לברוח מהחיים שלי ואני רוצה לחיות חיים ולרכוש את כל מה שעדיין אין לי אבל השלב הראשוני של הוויתר ההתמסרות לפחד ההישארות לבד מול העולם לבד בחיים האומללים שלי כשכולם מסביב הקימו כבר משפחות או חיים עם בן זוג או יש מעגל חברים שיתמול בהם או יש להם עבודה שתעסיק אותם. ואני מרגישה כל כך תלושה כל כך לא שייכת כל כך מבולבלת ואני יודעת שעכשיו זה הזמן לעשות את השינוי ואני חייבת עזרה- לא יודעת איך להוציא את עצמי מזה.........

20/10/2009 | 09:43 | מאת: אינה ארצי

שלום לך, את מתארת מצב מאוד לא פשוט. נשמע שאת מתחילה להבשיל לכוון של השינוי ואת רואה את כל ה"מחירים" שאת משלמת. זה צעד ראשון והכי משמעותי. אני חושבת שטיפול עם מטפל שמוסמך בהתמכרויות יכול לעזור לך, הקשר בהטיפולי במקרה שלך, יכול להיות מועיל ומשמעותי. אולי יהיה צורך לבדוק אם יש סימפטומים של יכאות ולשלב טיפול תרופתי. אם תרצי להרחיב ולהעמיק המייל שלי "[email protected] בהצלחה

21/10/2009 | 07:42 | מאת: הי

קודם כל תודה על תגובתך. יש קבוצות תמיכה אנונימיות שאפשר להגיע למפגשים? האם גמילה תחייב לקיחת תרופות? מה מהות של טיפול כזה ומאיפה בכלל מתחילים?

21/10/2009 | 07:42 | מאת: הי

קודם כל תודה על תגובתך. יש קבוצות תמיכה אנונימיות שאפשר להגיע למפגשים? האם גמילה תחייב לקיחת תרופות? מה מהות של טיפול כזה ומאיפה בכלל מתחילים?

20/10/2009 | 22:26 | מאת: ישלי ישלי ישלי

אין לי בן זוג (כי אני מעדיפה לראות טלוויזה ולעשן במקום לפגוש בחורים), אין לי כסף ( כי במקום לקדם את העסק שלי אני מעשנת ושוכחת את המוטיבציה שלי), אין לי חברים ( כי לא מעניין לי לצאת מהבית אם אין לי גוינט כדי להנות מההנאה),

22/10/2009 | 09:47 | מאת: אינה ארצי

אני חושבת שהתכוונת להגיד שהתמקדות ב"אין" סוגרת לעתים ולא מאפשרת התקדמות, ו"יש" מאיר לנו את הכוחות ומניע אותנו להתקדם.

מנהל פורום התמכרות