בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  התמכרות

13/10/2009 | 14:53 | מאת: רות

שלום, אח שלי בן 30 ואב ל 2 מכור להימורים (נודע לי מגורם שלישי), אחי כבר סיבך את הוריי בעבר וגם עכשיו הוריי לקחו משכנתא שניה כדי להחזיר חובות שלו. לא התעמתתי איתו עדיין מהסיבה שאני מבינה שהוא לא שקול- לא מבדיל בין טוב לרע ואין עם מי לדבר, מדובר בבן אדם שכל שנה מסבך את המשפחה בתסבוכת אחרת, כבר היה מכור לחשיש ונגמל אחרי שאושפז בבי"ח לחולי נפש לאחר התקפים פסיכוטיים. חשבנו שבעיית ההימורים מאחוריו אבל מתברר שלא ואני מפחדת שיסבך את כל המשפחה. אבא שלי אדם תמים שמנסה כל הזמן להתמודד איתו לבד ואחי כל פעם מצליח לעבוד עליו מחדש. אני חייבת ייעוץ, הכוונה, גורם חיצוני שיתערב כי אני לא סומכת על אב יותר, בבקשה תעזרו לי!

14/10/2009 | 12:14 | מאת: אינה ארצי

רות שלום, שאלתך מורכבת מאוד. לדעתי, בלתי אפשרי להשפיע על אדם, שאינו מעוניין להשתנות. אולי אפשר להביאו לשיחה טיפולית ע"מ לבדוק את המוטיבציה שלו לשינוי, אך הסיכויים אינם גבוהים. אני יכולה להמליץ אולי למצוא מערכת תמיכה להוריך, בכדי לחזקם קצת ולהקל עליהם ובכך אולי למזער את המניפולציות של אחיך עליהם. אם את מעוניינת לפרט קצת יותר המייל שלי: [email protected]

מנהל פורום התמכרות