עזרה

דיון מתוך פורום  התמכרות

14/07/2008 | 10:13 | מאת: לי

היי אינה, אני נמצאת בבעיה קשה ,הבן-זוג שלי עבר תאונת דרכים לפני כ-4 שנים ואיבד רגל והרבה הסתבכויות מסביב שלא אפרט כי אין מקום במקביל הוא מטופל באופאוידים נגד כאבים קשים. ההתמכרות שלו זה לאלכוהול ולהתמודד עם החיים למרות שהוא מטופל אצל פסיכיאטר כול תקופה מסוימת הוא מגיע לאובדן חושים מרוב שתיה. איך אפשר לעזור לו,לאן עוד אפשר לפנות

16/07/2008 | 11:40 | מאת: אינה ארצי

לי שלום, במקרה שלכם אני לא אשת הבשורות הטובות. כנראה בן זוגך בחר לברוח דרך עזרה חיצונית - אלכוהול ולא להתחיל להתמודד ולעט להשלים עם המצב החדש. זוהי אכן התמודדות קשה, אני לרגע לא ממעיטה בקושי העצום אך הוא צריך להגיע בעצמו לבחירה להמשיך לחיות. היום בן זוגך מקפיא/ מטביע את כאבו, רגשותי באלכוהול ותרופות. לצערי, את לא יכולה לעזור לו להפסיק לשתות אלא רק לעשות את הבחירות שלך ולקוות שהוא יבחר בהתמודדות. אם הוא רצה להפסיק הוא יצטרך לעבור גמילה פיזית בפיקוח רפואי (הדבר מאוד חשוב בההתמכרות לאלכוהול ובפרט במצבו הרפואי) ולאחר מכן לקבל ליווי תמיכתי נפשי אצל איש מקצוע. יישר כוח אשמח לענות על כל שאלה שקשורה התהליך הגמילה וטיפול בהצלחה

מנהל פורום התמכרות