מכורים

דיון מתוך פורום  התמכרות

05/07/2008 | 19:32 | מאת: זוית

אני אשמח אם תוכלי לעזור לי חבר שלי מעשן גראס כבר יותר מ12 שנה ואני התחלתי לעשן גם ב3 שנים האחרונות אנחנו מעשנים כל יום כל היום והסיבה שנגררת היא גם שעמום, אנחנו גרים בחול . בכל אופן אני רוצה להפסיק כי זה ממש משפיע לי על הבריאות אבל הגראס לא יוצא מהבית ואני מוצאת את עצמי מעשנת שוב למרות הניסיונות להפסיק חבר שלי בכלל לא חושב להפסיק יותר נכון זה האויר נשימה שלו . אני מנסה לתפוס את עצמי בידיים ולא מצליחה. יש כל כך הרבה דברים מורכבים בזוגיות וכל אחד לאישיות שלו וחלק מהעישון זה לשכוח מכל המורכבות הזו. בקיצור לי ולחבר שלי תמיד יש סיבה למה כן לעשן וזה הכי גרוע מבחינתי מאיפה להתחיל? אני לפעמים מנסה להפסיק בהדרגתיות ובסוף חוזרת על זה..

05/07/2008 | 20:52 | מאת: אינה ארצי

זוית שלום, אני מבינה שאת מאוד מודעת למורכבות של מצבך. אכן מאוד קשה, אפילו בגדר בלתי אפשרי להפסיק כאשר הפיתוי נמצא סביבך. כמו שאמרת לסם תפקיד מאוד חשוב גם בתוך מערכת יחסים בינכם. אני חושבת שתצטרכי לקבל החלטות קצת יותר מורכבות מלהפסיק להשתמש בגראס. אף אדם לא יכול לגרום לשני להפסיק להשתמש בסמים, הרצון חייב לבוא מאותו אדם, כך שבן זוגך יבחר את הבחירות שלו. למיטב הבנתי, שכאשר תחליטי את לעשות שינוי בחייך, תצטרכי לשקול את עתיד יחסיך עם בן זוגך או החלטה והתחייבות משותפים לתהליך. גם תהליך גמילה וגם טיפול וייעוץ זוגי. שיהיה בהצלחה. יישר כוח אינה ארצי BSW, MA מטפלת מוסמכת בהתמכרויות

08/07/2008 | 23:08 | מאת: שאבי

מצטרף לשאלתה של זוית מה ניתן לעשות בכדי להפסיק עם הנורמה של ההתמכרות

09/07/2008 | 08:31 | מאת: אינה ארצי

שלום שאבי, כדי לענות לך תנסה לפרט איכן זה מפריע לך, איך הדבר מתבטא בחיי היוםיום. כעקרון, מתחילים בתהליך מהחלטה כנה ואמיתית שנובעת מהתחושה/הבנה שאותו אדם הגיע לדרך ללא מוצא והוא בוחר לעשות שינוי. אם תרשום לי שאלה יותר מפורטת אשמח לענות יותר בהרחבה.

מנהל פורום התמכרות